'Mort a les cunetes' arriba a Tarragona per fer homenatge a les víctimes del franquisme

La representació teatral tindrà lloc el pròxim divendres 8 de març
L'obra de teatre rendeix homenatge a les víctimes del franquisme | teatreaurora.com

 

Aquest dissabte i diumenge la Sala Trono de Tarragona tindrà l'honor d'acollir 'Mort a les cunetes', una producció del director David Pintó i l'intèrpret Joan Valentí. L'obra se situa en l'època franquista, exactament en la història de «La fossa de Can Maçana». Narra la història de nou republicans empresonats a Manresa, que a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 es van traslladar per a ser afusellats a Can Maçana. 

Un d'ells, supervivent de la massacre, va aconseguir fugir i és qui va fer arribar la història a la resta de la societat. Gràcies a aquesta acció, així com la d'altres supervivents de les injúries de la repressió franquista, es van poder reconstruir —en part— els fets succeïts durant un període de temps en el qual la societat no estava informada amb la veritat. Així doncs, 'Mort a les cunetes' es basa en la situació descrita anteriorment, per tal de fer ressò d'unes accions que fa escassos anys va patir la nostra societat.

Una obra de teatre carregada de nostàlgia i sentiment

L'estructura de l'obra serà de cinc monòlegs dels protagonistes de la nit del 9 de febrer de 1939. La seva narració i els diversos tocs musicals que l'acompanyaran, transportaran al públic a una època passada en la qual el terror era el protagonista del dia a dia de gran part de la població. A més, el director David Pintó ha considerat rendir homenatge als vuit afusellats restants que van morir aquella nit, Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri. La fossa on van ser enterrats encara no ha sigut localitzada avui dia i, per tant, no s'han pogut acomiadar de manera definitiva.

Enguany se sumen 80 anys des que els fets van transcórrer. 'Mort a les cunetes' vol rendir homenatge, no només als vuit republicans perduts aquella nit, sinó a totes les víctimes del franquisme que van ser sotmeses a afusellaments i tortures per la seva ideologia política. 

«Sold out» d'entrades

La gran estrena de 'Mort a les cunetes' serà el dissabte 9 de març a la Sala Trono de Tarragona, a les 20.30 hores del vespre. Diumenge es tornarà a representar a les 18.30 hores, perquè tots aquells que no hagin pogut assistir el dia abans no se la perdin. El preu és de 16 euros i es poden adquirir punxant sobre aquest enllaç.

"BONES NOTÍCIES: Tarragona rehabilitarà una escola amb «greus deficiències»" "Reclamen que l'Ajuntament de TGN multi bancs per tenir pisos buits"