GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tres morts en l'explosió a una pirotècnia guanyadora del Concurs de Focs de Tarragona

Els fets han succeït aquest dilluns a la pirotècnia María Angustias, a Guadix, que va guanyar el concurs l'any 2007 i el 2017
La platja del Miracle de gom a gom durant l'espectacle de la pirotècnia María Angustias l'any 2017 | TarragonaDigital.com

 

Aquest dilluns, 12 de novembre, tres persones han mort en una explosió a la pirotècnia María Angustias de Guadix, a Granada. A més dels tràgics fets, tres treballadors més han estat traslladades a un centre hospitalari amb ferides. La pirotècnica andalusa va participar en el XXVII Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, l'any 2017, del qual en va ser la guanyadora, i també se'n va endur el primer premi l'any 2007.

 

Tres morts en una explosió a una pirotècnia andalusa

Els fets han succeït als voltants de dos quarts de seta de la tarda, quan han explotat dues de les coves on la pirotècnia María Angustias de Guadix guardava els explosius. L'accident ha deixat tres víctimes mortals; un familiar dels propietaris de l'empresa, un treballador que s'acabava d'incorporar a la pirotècnia i un altre home amb llarga experiència a l'empresa.

 

Des de l'Ajuntament de Tarragona, concretament, la portaveu del Govern, Begoña Floria, ha expressat el seu condol a la pirotècnia guanyadora del Concurs de Focs de Tarragona, i es mostra «consternada» després de l'accident.

 

No és la primera explosió a la pirotècnia María Angustias

La nau de l'empresa de focs d'artifici té 21 coves on s'emmagatzema el material explosiu que s'utilitza per a la fabricació dels focs. A més, la pirotècnia compta amb tots els permisos per operar legalment. Aquest no és el primer cop que hi ha una explosió en aquesta empresa, ja que, en els últims trenta anys, s'han registrat quatre explosions amb víctimes mortals. La primera, amb la mort d'un noi, la segona una noia i, la darrera, abans d'aquesta, l'any 2004, on va morir un matrimoni.