Multen vuit joves a Tarragona per banyar-se a la platja del Miracle amb bandera vermella

«No és una situació puntual ni estranya», lamenten els socorristes
La bandera vermella a les platges prohibeix el bany | Toni Cabanillas

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha multat a vuit joves per banyar-se a la platja del Miracle mentre onejava la bandera vermella. Els fets han passat entre les 17.00 i les 18.00 hores d'aquest dimarts, 20 d'agost, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com. «No és estrany que alguns banyistes no facin cas a la prohibició de la bandera vermella, però sí que és cert que la majoria d'aquests casos es resolen amb una senzilla explicació», ha explicat el coordinador local de socorrisme i salvament, Hugo Núñez.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Els joves van començar a increpar i amenaçar la socorrista, i vam haver de recórrer al suport de la Guàrdia Urbana per fer front a la situació», relata. Cinc dels banyistes van ser sancionats «amb 300 euros per posar en perill la seva integritat i la dels socorristes» que els van treure de l'aigua, i els altres tres van ser multats amb 500 euros per aquesta infracció amb l'agreujant d'encarar-se amb els agents.

 

Les sancions per als banyistes infractors de la platja del Miracle arriben als 500 euros en els casos més greus

Els fets van tenir lloc a la tarda, quan les onades eren més intenses i el vent suposava un perill per als banyistes que desafiaven el corrent. «És important prendre consciència de la importància de la seguretat i respectar la figura dels socorristes i les banderes vermelles», demana Núñez.

 

La sanció exclusiva per fer cas omís al personal de salvament i obviar la prohibició és d'uns 100 en la majoria dels casos, però agreujants afegits com les amenaces o increpar els agents de la policia local poden provocar que la sanció es multipliqui, tal com ha succeït en el cas de tres dels banyistes multats.

 

També et pot interessar