GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat multa amb 11.000 euros el Iot Xiringuito de Tarragona

La resolució de desnonament administratiu s'ha fet efectiva i, si el propietari no abandona l'immoble, arribarà una segona multa en vuit dies
La Generalitat ha imposat la primera multa al Iot Xiringuito per seguir obrint el local sense cap autorització. | TarragonaDigital

 

La Generalitat de Catalunya ha multat amb 11.000 euros el Iot Xiringuito de la platja Llarga de Tarragona. Es tracta de la primera sanció coercitiva, del 5% del preu de l'immoble. Si en vuit dies el propietari no ha deixat el local, arribarà una segona multa del mateix import. El restaurant hauria d'haver tancat el passat mes de novembre, quan va acabar la llicència que li havia atorgat l'administració catalana. Si el propietari fa cas omís a les sancions, podria enfrontar-se a un desallotjament. La Generalitat, però, descarta arribar fins aquests extrems. 

 

 

La Generalitat sanciona el Iot per obrir sense permís

El Iot Xiringuito, un dels restaurants més emblemàtics de la platja Llarga de Tarragona, comença a patir les conseqüències d'obrir l'establiment sense autorització. El passat mes de novembre, la Generalitat va informar els propietaris que havien de deixar el local perquè s'acabava el contracte vigent. L'objectiu de l'administració catalana és treure l'explotació de l'immoble propietat de la Conselleria d'Economia a concurs públic, tal com ha passat amb el Tòful de Mar, ubicat a sobre del Iot. 

 

El propietari del restaurant, Josep Maria Donato, va negar-se a tancar i va demanar una altra solució per tal d'evitar que el restaurant tanqués fins la celebració del concurs. La Generalitat s'hi va negar. Per això, des del novembre, el Iot ha obert gairebé tots els caps de setmana.

 

El 4 de març, el DOGC i el BOE publicaven la resolució de l’expedient de desnonament administratiu, segons la qual es notificava al propietari —després de dos intents infructuosos de fer-ho personalment—, que havia de deixar l’immoble en un termini de vuit dies hàbils.Donato va presentar un recurs per sol·licitant la suspensió de l’execució de resolució de desallotjament del local. Aquest recurs s'ha denegat i, per aquest motiu, la Generalitat ha imposat la primera multa coercitiva del 5% del preu de l'immoble. La sanció és d'11.081,12 euros. 

 

Un desallotjament, l'extrem que no desitja la Generalitat

A hores d'ara, el Iot Xiringuito continua amb la persiana aixecada. De fet, segons ha pogut saber TarragonaDigital, romandrà obert durant tota la Setmana Santa. En cas que els propietaris no abandonin l'immoble en un període de vuit dies hàbils, s'imposarà una segona multa del mateix import. Aquesta acció es repetirà fins que finalment el Iot tanqui. 

 

Josep Maria Donato pot presentar, ara, un recurs d'alçada contra el procediment que se li ha obert. Si la solució no arriba i el Iot manté l'obertura 'sine die', l'últim recurs de la Generalitat per tancar l'immoble és el desallotjament. Tot i això, l'administració catalana descartaria arribar fins aquest extrem i, per tant, és partidària d'una altra solució. La quantitat econòmica de les multes, però, podrien obligar Donato a abandonar el Iot.