La plaça de la Dona Treballadora de Tarragona, a punt per al 8 de març amb un nou mural

El mural ret homenatge a les dones de Tarragona
El mural ret homenatge a les dones que treballen i conviuen a la plaça i per tota la ciutat | Judit Buldó
 

La plaça de la Dona Treballadora de Tarragona ja està a punt per al Dia Internacional de la Dona i llueix millor que mai gràcies al mural que l'artista Berta Artigal ha pintat al terra de la plaça situada ben a prop de la Rambla Nova. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat per la consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, van ser els encarregats d'inaugurar ahir els dibuixos de la pintora.

Berta Artigal va rebre la seva formació a l'Escola d'Art de Tarragona i amb aquests dibuixos ha volgut traslladar la diversitat de les dones que conviuen i interactuen en aquesta plaça i en tota la ciutat, il·lustrant el terra de la plaça que ret homenatge a totes elles. Aquesta inauguració forma part de les activitats que l'Ajuntament de Tarragona organitza amb motiu de la celebració el pròxim dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

En aquest sentit, l'alcalde Ricomà ha defensat que «aquest ajuntament està compromès a fer visible el paper de les dones. Per això mateix, s'incrementaran els carrers amb nom de dona a la ciutat, com el de Neus Català, entre moltes altres». També ha afegit que «és molt important la lluita la protagonitzeu les dones i l'esteu guanyant».

L'autora del mural, Berta Artigal, ha volgut explicar el motiu i significat del mural i ha destacat que «aquest dibuix és un reflex del paper de la dona a la nostra societat».

La inauguració forma part dels actes del 8 de març de l'ajuntament | Cedida
 

Per últim, la consellera de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha valorat amb il·lusió la implantació d'aquest mural. «És una acció que teníem moltes ganes de fer perquè significa donar visibilitat a les dones, conquerint espais com l’urbanisme». També ha afegit que el mural «és important perquè donem compliment a una reivindicació que durant molts anys les dones de Tarragona han demanat a través del Consell de Dones, espais públics que identifiquin la defensa del feminisme i la plaça de la Dona Treballadora».

"🐟Presenten una nova campanya que canviarà la manera com compres peix" "🔴ÚLTIMA HORA: Es desbloqueja un dels projectes més esperats a Tarragona"