Imatge d'arxiu de l'entrada d'Urgències de l'Hospital Joan XXIII.

Detenen els pares del nadó ingressat a Joan XXIII per presumpte maltractament

Són dos joves de Montblanc de 21 i 22 anys | La DGAIA ha assumit la tutela de la criatura

Un nadó de només un mes d'edat es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Neonatal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona des d'aquest dimecres, 13 de febrer, amb una sèrie de taques i marques al cos. Fonts del centre hospitalari han confirmat a TarragonaDigital.com que el nadó es troba en estat greu, i que, 24 hores després, segueix ingressat amb el mateix pronòstic.

Els Mossos han detingut els pares i la DGAIA ha assumit la tutela de la criatura

En tenir constància de l'ingrés, des de l'hospital van alertar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), i van posar en coneixement de manera immediata els Mossos d'Esquadra. Després d'obrir un expedient, la DGAIA ha decidit assumir aquest dijous a la tarda la tutela del menor, i des del Departament d'Afers Socials també han iniciat els tràmits per a personar-se com a acusació particular en causa judicial, expliquen, «en defensa dels drets de l'infant». 

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han detingut els pares del nadó, un home i una dona de 21 i 22 anys, respectivament, com a presumptes autors dels delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar. Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola i són veïns de Montblanc.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, els Mossos van activar el protocol habitual per investigar les causes de les ferides del petit i esbrinar si aquestes marques podrien respondre a un suposat cas de maltractament en l'àmbit familiar. La investigació policial encara es troba en curs, i els detinguts passaran la nit a la comissaria de Tarragona.

La família desmenteix les acusacions de possible maltractament

De manera paral·lela, fonts de la família del nadó han desmentit a TarragonaDigital.com, de manera categòrica, les acusacions de possible maltractament al nadó. «Els pares estan molt afectats», han explicat les mateixes fonts familiars abans de conèixer la detenció dels joves. Segons la seva versió, els pares del nadó haurien portat al nadó a urgències per «un cas de fongs a la boca» del menor, que serien els causants de les marques i els taques que presenta a la pell.

Aquesta mateixa reacció cutània hauria començat a aparèixer, de manera progressiva, un cop la família ja es trobava a l'hospital. «El nen va entrar a Joan XXIII sense cap hematoma, de manera que és impossible que existís un possible maltractament previ», argumenta la família. «El germà gran del nadó també va presentar la mateixa reacció als fongs anteriorment, és una qüestió genètica», han explicat. La parella ja té un altre nen, que té un any, i que és fill del pare. Així doncs, el nadó presumptament maltractat és el primer fill de la noia, i el segon del seu pare. 


Comentaris