Una agent dels Mossos, la mare i el nadó que va néixer al carrer Riu Llobregat de Campclar

Neix un nadó enmig del carrer Riu Llobregat de Tarragona

La parella de policies es van desplaçar fins al domicili familiar amb un osset de peluix dels Mossos d'Esquadra

El carrer Riu Llobregat del barri de Campclar, a Tarragona, va passar de ser una via pública a convertir-se en una sala de parts improvisada. Els fets es remunten al dijous 15 d'octubre a tres quarts de tres de la tarda, quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tarragona rebia l'avís d'una ciutadana que necessitava ajuda perquè estava de part a la via pública.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En arribar al lloc, la noia es trobava al vestíbul d'un edifici i el nadó ja havia nascut i estava en mans d'una veïna que l'aguantava. De pressa el va entregar als agents que el van col·locar damunt de la panxa de la mare mentre els cobrien amb una manta tèrmica per protegir-los del vent que bufava. Els veïns es van implicar i van portar tovalloles perquè els agents netegessin i emboliquessin la criatura. A més, una altra patrulla de suport va tallar el pas de vianants en aquest punt per precaució i seguretat, així com per preservar la intimitat de la dona.

L'equip mèdic i sanitari, en arribar, va poder confirmar el bon estat de salut de la mare i del nadó i va felicitar l'actuació dels dos agents, que tot i tenir l'adrenalina disparada, van decidir no tallar el cordó umbilical. Aquest fet va permetre col·locar unes pinces per preservar la circulació de la sang i traslladar-los a l'Hospital Joan XXIII amb la màxima seguretat.

L'endemà d'aquesta bonica i emotiva actuació, quan la parella de policies va confirmar que mare i nadó ja havien estat donats d'alta, es van desplaçar fins al domicili familiar amb un osset de peluix dels Mossos d'Esquadra per interessar-se pel seu estat de salut. Tots plegats van compartir el record d'aquesta experiència. Durant els dies posteriors, els companys de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de la comissaria de Tarragona van visitar la mare i el nadó que es trobaven en bon estat de salut.


Comentaris