La manifestació feminista pel 8-M 2020 a Tarragona en imatges!

Neix la plataforma feminista 'Dones per Tarragona' per posar remei a «la por i la inseguretat» a la ciutat

Els accessos de Ponent, un dels espais més delicats | L'entitat presenta un full de ruta obert

Tarragona compta, ja oficialment, amb una nova plataforma veïnal sorgida de la societat civil i cridada a fer-se escoltar amb força. L'entitat 'Dones per Tarragona' irromp a l'escenari social de la capital i ho fa amb l'ambició per combatre «la por i la inseguretat» a doverses zones de la ciutat, com ara els accessos de Ponent —especialment foscos i poc condicionats— com a principal repte i objectiu.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El full de ruta de la plataforma, però, és molt més obert. El col·lectiu respon de forma immediata a diversos fets recents com els casos de presumptes agressions sexuals a Ponent que han evidenciat la necessitat de vertebrar una plataforma feminista forta a la zona després de les concentracions i manifestacions que s'han gestat espontàniament a barris com Torreforta, Bonavista o Icomar. Les necessitats de reforçar una visió transversal d'urbanisme feminista a Tarragona són també claus per entendre el fil conductor del grup.

'Dones per Tarragona' no oblida, però, altres necessitats urgents com l'habitatge social o l'atenció primària que també marcaran el to de les queixes i reivindicacions que justifiquen el seu naixement formal. El col·lectiu ja s'ha integrat a la Coordinadora d'Entitats de Taragona (CET) i, segons avança el 'Diari Més', ja ha demanat reunir-se amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el regidor d'Urbanisme, Xavi Puig, per establir un primer contacte directe en les pròximes setmanes.


Comentaris