Una de les il·lustradores de la darrera edició de la Nit de la Il·lustració.

La Nit de la Il·lustració torna a Tarragona per apropar els dibuixants al públic

L'esdeveniment, en la seva sisena edició, repeteix dos anys després a l'Espai Jove la Palmera amb una proposta més participativa

Aquest pròxim dijous, 11 de juliol, a les deu de la nit, l'Espai Jove la Palmera té una cita amb artistes, dibuixants, aficionats i tots aquells interessats amb el món del dibuix. Torna la Nit de la Il·lustració, aquesta edició, la sisena, amb una proposta molt més participativa i animadora i un atractiu joc de component creatiu. Il·lustradors i dibuixants abandonen de nou el seu estudi dedicat a mostrar al públic el seu treball, tot compartint dinàmiques de treball i de dibuix amb el públic.

La música, la millor companya del dibuix

Mentrestant, els acompanyaran les sessions musicals dels DJ's Pallareti i Great Alice, que uniran música, humor i, sobretot, il·lustració. I tot en directe i a un pam del nas de l'espectador, música i il·lustradors en diàleg constant amb un tòtem gegant enmig de l'espai que s'anirà formant a mesura que entrin els assistents a l'Espai Jove. L'esdeveniment, emmarcat en el Festival Sota la Palmera, va aplegar més d'un centenar de persones en un ambient curiós i distès en la darrera edició, celebrada fa un parell d'anys, el 2017.

Alguns dels il·lustradors participants d'aquesta sisena edició de la Nit de la Il·lustració, tots ells professionals, són Álvaro Altabejos, Clarisa Starling, Alba Domingo i Nicola Weber, il·lustradors que es retroben i contacten amb estudiants i dibuixants amateurs que troben en el dibuix una manera d'expressar-se pròpia.

Potenciar el planter i dignificar l'ofici

L'encarregat d'organitzar la sisena Nit de la Il·lustració és l'Associació d'Il·lustradors de Tarragona, formada per una quinzena d'integrants que la coordinen amb el suport de la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona. El seu objectiu principal, expliquen, és potenciar el naixement de joves il·lustradors talentosos tarragonins. A banda, també pretenen dignificar l'ofici i eliminar la idea que el dibuix és una passió solitària, íntima i privada, tasca amb la qual el Grup d'amics de La Nit de la Il·lustració.

El cartell de l'edició d'aquest any.
El cartell de l'edició d'aquest any. | Cedida

 


Comentaris