Gairebé 5.500 tarragonins fan ús del 25% de descompte de l'EMT

La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, creu que la demanda «no augmentarà massa més» i assegura estar «molt satisfeta» perquè «hem superat les expectatives»
La presidenta de l'EMT, Begoña Floria, durant la presentació de la primera fase del «Bus gratuït». | TarragonaDigital

 

Un total de 5.446 persones s'han beneficiat del 25% de descompte de l'Empresa Municipals de Transports de Tarragona. Es tracta de la primera fase del projecte estrella de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que planteja la gratuïtat completa dels autobusos en quatre anys. La xifra s'ha valorat molt positivament per part de la presidenta de l'EMT, Begoña Floria. «Hem superat expectatives», ha dit. A més, no preveu que el nombre d'abonats augmenti molt més. 

 

 

Gairebé 5.500 tarragonins aprofiten el 25% de descompte a l'EMT

La primera fase del projecte «Bus gratuït», que preveu la gratuïtat de l'EMT en quatre anys pels empadronats a Tarragona, ha tingut una acollida «molt bona». Així ho recalca Begoña Floria, presidenta de l'empresa municipal. 5.446 persones han aprofitat el 25% de descompte, que es va començar a aplicar la darrera setmana de gener. 

 

En aquests gairebé tres mesos, 1.234 persones han demanat l'abonament T50/45 —amb un preu de 22,69 euros—, 2.815 han pagat la T20/90 —que val 12 euros—, 1.324 tarragonins han aprofitat la T-Jove —amb un cost de 14,63 euros— i, per últim, 73 persones han demanat la targeta Tarraco —per un import de 31,13 euros—.

 

Floria subratlla que «hem superat les expectatives»

Les xifres que ha aconseguit el 25% de l'EMT han estat molt ben valorades per Begoña Floria. De fet, ha recalcat que «hem superat les expectatives i previsions que teníem en un inici». Tot i això, no s'espera que la demanda d'abonaments creixi «massa més». D'altra banda, ha manifestat també que «el projecte Bus gratuït ha servit com a element de promoció del transport públic més sostenible». 

 

Cal recordar que per aconseguir la viabilitat econòmica del bus gratis l'EMT haurà de reconfigurar línies i contenir el dèficit actual. Per tal d'aconseguir-ho, preveu la creació d'una nova estació central d'autobusos a Battestini. 

Més notícies de la categoria Tarragona