Nou despreniment de pedres a la Torre del Pretori de Tarragona

Ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al carrer de Sant Hermenegild
La torre del Pretori, acordonada després d'un despreniment recent | Cedida

Nou despreniment de pedres al patrimoni romà de Tarragona. Aquest nou episodi ha tingut lloc la tarda d'aquest dijous, 6 de juny, a la coneguda Torre del Pretori de la Plaça del Rei. L'afectació ha estat petita i des d'aquest divendres torna la normalitat a la zona. La Tarraco Romana, d'aquesta manera, ha patit una nova lesió del temps, que se suma a altres despreniments recents com el de la cornisa de l'Antiga Audiència, la doble caiguda de pedres a la mateixa Torre del Pretori durant el març, els despreniments de la muralla a l'altura del Portal del Roser o un cas similar a la simbòlica Via de l'Imperi.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El despreniment d'aquest dijous ha fet caure pedres a l'altura del carrer de Sant Hermenegild, però no ha causat cap persona ferida ni cap altra conseqüència. Segons l'Ajuntament de Tarragona, els fets els ha causat la presència d'aus a les pedres durant les darreres hores, i els tècnics municipals ja han netejat i revisat la totalitat de la façana per garantir que no es puguin produir altres despreniments derivats d'aquest cas.

 

La façana de l'Antiga Audiència, el darrer precedent a Tarragona

Els despreniments de fragments de patrimoni arreu de Tarragona s'han anat repetint al llarg dels darrers mesos a la capital. En el darrer precedent, el matí del 17 de maig, un tros de la cornisa de la façana de l'Antiga Audiència, el cèlebre edifici que presideix la Plaça del Pallol, també va caure i va obligar a acordonar la zona i reubicar una activitat del festival Tarraco Viva prevista sota aquests porxos. La cura del patrimoni serà un dels grans eixos a l'agenda d'una ciutat que encara no sap qui serà el seu pròxim alcalde.

 

També et pot interessar