NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

COMPAREIXENÇA URGENT

Quim Torra condemna els aldarulls de les protestes

L’Ajuntament va enviar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau a un centre il·legal, segons Nova Eucària

El govern municipal diu que s’ha buscat el lloc «on estiguessin el millor possible»
Un agent rural capturant a un dels porcs vietnamites de la colònia de la Muntanyeta. | ACN

 

La setmana passada l’Ajuntament de Tarragona iniciava un operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites de la Muntanyeta del barri de Sant Pere i Sant Pau. Els animals van ser enviats al centre La Bassa del Vendrell. La captura dels animals va començar el matí del dilluns 9 de setembre, quan es van poder agafar 13 porcs adults i 10 garrins. L’endemà, l’operatiu va continuar i es van poder capturar dos garrins més que quedaven.

 

Ara, l’ONG animalista Nova Eucària acusa l’Ajuntament de Tarragona, concretament la consellera Carla Aguilar, d’incomplir amb el compromís signat a «l’Aliança Tarragonina de Protecció Animal», on estava inclòs el projecte de la colònia dels porcs vietnamites. L’associació informa que, malgrat assessorar l’Ajuntaement per resoldre la situació, Aguilar «va decidir emprendre conjuntament amb la Generalitat i dues altres entitats, un projecte inviable tècnicament i legalment».

 

El centre La Bassa, denunciat pels Agents Rurals

Des de Nova Eucària asseguren que el centre on han estat traslladats els porcs, La Bassa, al Vendrell, és un centre no-legalitzat i que, diuen, ha sigut denunciat pels Agents Rurals. Entre els arguments l’entitat informa que el centre vendrellenc desenvolupa, des de fa anys, «una activitat econòmica irregular», ja que «no disposa de Nucli Zoològic, requisit per acollir espècies invasores». També denuncien que el centre no té un programa veterinari per atendre i aplicar mesures sanitàries necessàries per a tots els animals. «Actualment en aquest centre hi ha més de 100 porcs vietnamites no identificats voltant lliurement pel camp i que no estan castrats, ni identificats ni vacunats», expliquen des de l’entitat.

 

Entre d’altres arguments, critiquen que no compta amb els sistemes de seguretat per evitar que els animals es dispersin; promou la reproducció d’espècies sense cap control com a reclam econòmic; no disposa d’espais per fer quarantenes d’aïllament; no disposa de les autoritzacions per dur a terme les activitats escolars, i «cedeix de manera incontrolada porcs vietnamites a centres de recollida imputats per maltractament animal i malversació de fons públics on els animals proliferen i moren».

 

Una cria de porc vietnamita al parc de la Muntanyeta, al barri de Sant Pere i Sant Pau | ACN

 

 

Per aquestes raons, Nova Eucària ha sol·licitat oficialment que se’ls comuniqui qui assumirà la titularitat dels animals, la manutenció i les despeses de castració. També reclamen estar al corrent del seu estat de salut i saber on seran traslladats definitivament.

 

L’entitat denuncia que aquesta situació ha esdevingut com a conseqüència de la incompetència de tots els agents implicats, com són «l’Ajuntament de Tarragona; el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; Departament de Territori; Cos d’Agents Rurals; Fundació FAADA (que ja ve precedida d’una gestió similar d’uns porcs vietnamites retinguts a Cunit) i l’Associació d’advocats ADAT de Tarragona, una gestió per la que han permès i autoritzat aquesta reubicació dels individus de la colònia de porcs del Parc de la Muntanyeta del tarragoní barri de Sant Pere i Sant Pau».

 

Carla Aguilar diu que tot ho han fet pel benestar dels animals

Per la seva banda, la consellera Carla Aguilar ha opinat que les queixes de Nova Eucària no tenen fonament. La també primera tinent d’alcalde ha destacat que la intervenció es va fer de forma conjunta i que ara s’està avaluant de forma col·lectiva. Aguilar ha insistit en la complexitat de la reubicació. «Havia de ser un lloc on estiguessin el millor possible i això és el que s’ha buscat. I s’ha buscat en col·laboració amb la Generalitat, també. Tot ho hem fet pensant en el seu benestar i perquè sigui estable en el temps, fins que siguin reubicats definitivament», ha explicat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Pepa
Esto tiene solución: que el Ayuntamiento de Tarragona le de un puestecito de asesora animalista a Anna Carbonell de Nova Eucaria y dejará de criticar y sacar noticias en prensa. Criticar a FAADA o a l’Associació d’advocats ADAT de Tarragona es caer muy bajo, su implicación es impecable y lo más importante, no sacan un euro de estas actuaciones, solo bienestar animal. El tiempo pondrá a todos en su sitio.
Esther
Són molt greus les afirmacions d'aquest article en quant a que està ple de mentides vessades per aquesta organirzació Nova Eucaria. Avans de fer una publicació hauríeu de contrastar les informacions que us arriben ja que esteu difamant i fent malbé el treball ben fet durant anys per altres persones dedicades i entregades al benestar animal dins La Bassa. Us hauríeu de plantejar enretirar aquest article ja que les acusacions de nova eucaria son plenes de falsedats i demanar excuses públicament als afectats pels danys ocasionats per aquest article tendenciós.
Pepitah
Cansada de veure com durant anys la Sra. Carbonell només fa que criticar a tothom i tots son uns incompetents menys nova eucària. Prepotencia a dojo, quan sempre ho fa malament la resta, al final "fa pudor" la cosa ja. Aires de grandesa i jo, jo i JO. Si ho veiessiu des de fora veurieu la pena que foteu perquè Nova Eucaria ja és més coneguda per les critiques i les problemàtiques que creeu que per la feina que feu. I perquè tot el que té a veure amb la lluita animalista és TOT sempre gràcies a vosaltres i la resta no han contribuit en res. No entenc com no us adoneu que us esteu sepultant solets. I x cert, mesquí és que carreguis així contra La Bassa del Vendrell i la meravellosa persona que ho porta, que si és legal o il-legal se m'en fot perquè els conec i els porquets a millor lloc no han pogut anar a parar. Com no feu mérits propis heu de ser noticia carregant i lapidant als que, en silenci, foten més feina que Nova Eucària en tot el sei transcurs. Feu-nos un favor i desintegreu-vos NOVA EUCARIA!!!
Valentina
Això és mira pel bé del animals? Sabeu quants animals rescatats hi ha a la bassa? Sou destructives tòxiques engreides i mesquines i per aixo ningú us vol aprop.... Que no ho veieu que esteu cada vegada més soles ? Que no veieu que aixi la gent no us te en compte per treballar i per això busca altres agrupacions molt més professionals??? Cada vegada veig més correcte el que ha fet l'Ajuntament, prescindint de nova eucaria, per sort us ha vist venir abans de donar-ho qualsevol poder dins de l'Ajuntament... Que segur que hi estàveu desitjant encara que aneu de agrupació independent.
Berta
Un nou episodi de "La Pataleta de Nova Eucària". Tot perquè no es fa el que ells diuen i no es posa el seu nom ben gran a primera plana del projecte.
Judith
Exactament, una pataleta de Nova Eucària dirigida per la señora Anna Carbonell. A Tarragona ja els tenim calats, tot destrucció i mala llet si no es fa el que aquesta senyora vol tira de mitjans i es dedica a fer mal sense fonament. Agrairiem als medis que contrastin les informacions abans de publicar sense filtre tot el que diu aquesta senyora. Dolenteria pura.
Neus
La fiscalia de Tarragona hauria de prendre nota de les activitats de Nova Eucària i concretament d'Anna Carbonell i la seva parella. Veure com estan gestionant els diners que arriben a la seva organització i també està ficada a la Coordinadora Felina que cobra diners a les associacions de gats sense donar res a canvi, i les dels gats pobres ja van prou justes de diners.
David
L'Únic que li importa a aquesta senyora es l'Ego. Jo, jo , jo i només jo. Es posa medalles que no li pertoquen perquè en realitat mai ha aconseguit res. Només posar els nassos allí on pot amb l'interès econòmic propi com a únic objectiu. Per sort la societat ja la te ben calada, i com es diu, a tot porc li arriba el seu Sant Martí.
Lluc
Fa temps que dic que Nova Eucària i la Carbonell no fan més que posar pals a les rodes als veritable i anònims animalistes del dia a dia que no necessiten notorietat com aquesta "senyora". Tot això de Nova Eucària fot un tuf a temes econòmics i polítics més que no pas animalistes... Una altra Colau que tan sols busca catapultar-se amb reunions amb ajuntaments i Generalitat. Si vol una cadira que la demani directament, però que no emprenyi als animalistes. Acusar a FAADA ja és de manicomi!