Tarragona limita l'aforament dels autobusos municipals a un terç de la seva capacitat

Se suspenen finalment els mercadets de Torreforta i Bonavista
Pau Ricomà ha comparegut aquest divendres per anunciar noves mesures per evitar la propagació del coronavirus. | Cedida

 

 

ACTUALITZACIÓ - 14/03/2020 a les 9.50 hores

L'Ajuntament de Tarragona i ESPIMSA han anul·lat els mercadets no sedentaris de Torreforta i de Bonavista d'aquest dissabte i diumenge. Declaren que «davant l'excepcionalitat que viu el país, no és possible garantir les mesures de limitació d'aforament i higiene que determina la Generalitat Catalunya». 

 

 

NOTÍCIA - 13/03/2020 a les 19.15 hores

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest divendres a la tarda noves mesures contra la propagació del coronavirus. En una compareixença retransmesa pels mitjans públics de la ciutat, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat que «davant l'evolució de l’emergència, hem pres noves decisions, seguint les directrius de la Generalitat i els protocols interns». Així, el batlle ha explicat que s'han tancat les oficines d'atenció turística, els museus, els teatres i l'accés als parcs infantils.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ricomà també ha explicat que, seguint les directrius del departament de Salut, s'ha aixecat parcialment la suspensió dels mercadets setmanals, autoritzant la instal·lació d'aquelles parades que venen productes alimentaris. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que «Espimsa farà el control, les parades estaran més separades i no es podrà superar l'aforament de 1.000 persones». Aquesta mesura tindrà efectes immediats i aquest cap de setmana hi haurà mercadets a Torreforta i Bonavista.

 

Entre les noves mesures, hi ha també la limitació d'aforament en els autobusos municipals, que només podran transportar un màxim de 30 persones en cada vehicle. Aquesta mesura se suma als dispensadors de gel desinfectant, a l'augment de la neteja en els autobusos i la limitació de contacte entre conductor i els viatgers, permetent només el pagament amb abonament. Pau Ricomà ha agraït a la ciutadania «la comprensió i col·laboració que està tenint. És un moment molt important per extremar totes les mesures de precaució. Intentem fer els menors desplaçaments possibles, quedem-nos a casa sempre que puguem».

 

Plenari extraordinari, dilluns 16 de març a les 10 hores

L'Ajuntament de Tarragona ha creat dos grups de treball politicoadministratius, un dels quals, liderat per l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i el secretari general, Joan Anton Font, treballarà presencialment al Palau Municipal, mentre que un segon, liderat per la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar-Cunill i la vicesecretària general, Núria Pallarès, realitzarà la seva tasca mitjançant el teletreball. Aquesta mesura s'ha pres per tal que un potencial contagi no es paralitzi el govern de la ciutat.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Així mateix, s'ha creat un protocol per tal que els empleats públics de l'Ajuntament de Tarragona puguin realitzar teletreball, amb prioritat per als treballadors vulnerables, com les dones embarassades o aquells amb patologies respiratòries. 

 

En la compareixença, s'ha comunicat també que el pròxim consell plenari de la corporació tindrà lloc aquest mateix dilluns 16 de març, a les 10 hores, i es farà a porta tancada. Es tractaran temes de funcionament ordinari i no hi haurà ni mocions ni precs ni preguntes.

Més notícies de la categoria Tarragona