Pla general de dos establiments de la plaça de la Font tancats en el primer dia de restriccions imposades pel Govern

Les noves mesures restrictives contra la Covid-19

Què es pot fer i què no amb les noves mesures restrictives contra la pandèmia a Catalunya

Ens trobem davant de la segona onada de contagis de la Covid-19. A Catalunya s'han establert noves mesures restrictives que es plantegen com a decisives per afrontar les pròximes setmanes i evitar així la propagació del virus i l'augment dels  contagis.

Les noves mesures aprovades a Catalunya per frenar la propagació de la Covid-19 abracen diversos àmbits. Recauen en major mesura sobre el sector de la restauració i el de l'estètica, els comerços, universitats i competicions esportives.

Farem un repàs de les  limitacions que el comitè del  Pla d'Emergències de Protecció Civil  (PROCICAT) que va entrar en vigor el passat divendres 16 d'octubre i que es contempla actiu per un mínim de 15 dies.

Les noves mesures contra la Covid-19

Recomanacions generals

— Vist l’increment de casos de les darreres setmanes, el govern català ha demanat que es redueixi la interacció social. 

— Es recomana limitar al màxim els desplaçaments fora del domicili.

— Es recomana el teletreball sempre que sigui possible.

Restriccions a les trobades socials

— Es continuen prohibint les trobades i reunions de més de 6 persones.

— Als espais públics en què es produeixin reunions que concentrin fins a 6 persones no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

— Està permès anar al cine, teatre i sales de concerts, però l'aforament es redueix a la meitat, tant en recintes tancats com a l'aire lliure. L'horari de tancament s'estableix a les onze de la nit, cal preassignar els seients i realitzar un registre d'assistents.

— Les biblioteques, arxius, museus i monuments, continuaran com fins ara, amb les limitacions establertes en els plans sectorials aprovats pel PROCICAT.

Com afecta a la restauració

— Els bars i restaurants estaran tancats, fins i tot les terrasses, i només podrà haver-hi entregues a domicili o recollida per encàrrec a l'establiment amb cita prèvia.

— Pel que fa a la restauració dels hotels, aquests poden obrir els menjadors per als clients, però només amb la meitat de l'aforament. La mesura té com a objectiu que no hi hagi contactes d'oci fora del cercle familiar. Per aquest motiu, també es tanquen els locals d'oci nocturn com casinos i els bingos.

Com afecta al comerç

— Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir al 30 % l'aforament.

— Els establiments més grans de 400 metres quadrats han de tenir control d'aforament.

— Els mercats no sedentaris poden mantenir l'activitat amb una capacitat del 30 %.

— Les perruqueries podran obrir, però els centres d'estètica i de massatges, tenen prohibit obrir. Amb l'única excepció de la perruqueria, queden prohibits els serveis que impliquin contacte físic amb els clients, excepte que siguin essencials, sanitaris o sociosanitaris.

Com afecta a l'esport

— Totes les competicions esportives no professionals queden ajornades.

— Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic es poden utilitzar, sempre amb supervisió, amb un aforament del 50 %.

Altres activitats afectades

— Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

— Se suspèn l'activitat presencial als centres cívics.

En definitiva, el Govern demana  limitar al màxim els desplaçaments fora del domicili, evitar al màxim els contactes socials i promoure el teletreball. És important limitar la relació social a la bombolla de convivència i a la bombolla de convivència ampliada (aquells amb els quals solem tenir relacions pròximes i tancades).

Trobareu més informació al web de l'Ajuntament de Tarragona o també al web de la Generalitat