ÚLTIMA HORA

Tallada la C-12 a Móra la Nova per un greu accident

Comencen les obres de reforç i restauració del mur perimetral de l'Amfiteatre de Tarragona

Els treballs, que milloraran la contenció de les Escales del Miracle, s'allargaran durant tres mesos i tenen un pressupost de 46.600 euros
La primera actuació de millora a l'Amfiteatre suposa una inversió de prop de 50.000 euros. | Mauri

Aquest dilluns han començat les obres d’anàlisi, reforç i restauració del mur perimetral de l’Amfiteatre de Tarragona, per tal de millorar la contenció de les Escales del Miracle. L’objectiu d’aquesta primera actuació, segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, és la de reconduir el pas de l’aigua de pluja per tal d’evitar un major deteriorament del mur, que rebia les filtracions d’aigua directament, i per altra banda, el reforç de tota la paret, actualment en mal estat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els treballs que s'executen des d'avui mateix consisteixen en el repàs d’arrebossats i impermeabilització del canaló d’obra; el subministrament i col·locació d’una nova canonada; el recalç de la base dels murs de contenció i reforç d'aquest, així com tot el seguiment arqueològic corresponent: anàlisi de materials i treball fotogramètric, entre d’altres.

Tres mesos d'obres i una inversió de 46.600 euros

El pas per les Escales del Miracle és la zona més afectada d'aquesta actuació, ja que és un pas habitual de veïns i usuaris de l'Escola El Miracle, donant accés a la plaça Arce Ochotorena. És per això, que les obres de millora de l'Amfiteatre comencen en aquest punt. Cal recordar que el passat mes d’octubre ja es va fer un tancament parcial previ, per protegir el pas de les persones i evitar qualsevol incident.

Aquesta obra, feta com requeriment de la Comissió Territorial de Patrimoni, és una primera fase dels treballs de restauració del recinte, que té tancat l'accés a les graderies i a l'arena des del passat mes d'octubre. Les actuacions al mur perimetral s'allargaran durant tres mesos i estan pressupostades en 46.600 euros.

"🔴 ATENCIÓ: Les associacions de veïns de TGN ja poden demanar les subvencions de 2020" "☕ ATENCIÓ: El servei que oferirà la cafeteria del Tanatori de Tarragona"