Les obres del carilló del mercat en diumenge i en plena onada de calor

La consellera de comerç, Elvira Ferrando, va anunciar que «el carilló estarà llest per Santa Tecla». El cost del mateix és de 63.000 euros.

El mes de març d'enguany la consellera de comerç de l'ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando (PSC), acompanyada per l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, va presentar el disseny del carilló del mercat central de la ciutat. El carilló ha de ser, segons va dir Ballesteros, «un atractiu turístic important del mercat» i  Ferrando va posar la data de Santa Tecla perquè la ciutat ja compti amb el carilló.

A poc més d'un mes per les festes grans de Tarragona, s'estan duent a terme les «tasques prèvies d'instal·lació del carilló» segons han informat des de l'ajuntament. «Qualsevol obra que afecti el Mercat s'ha de fer fora de l'horari d'aquest, que està obert de 9 a 21 hores i de dilluns a dissabte. És el que es fa habitualment en superfícies comercials d'aquesta magnitud», han explicat des del consistori.

En data diumenge 5 d'agost, els operaris que estan duent a terme aquestes tasques estaven treballant en condicions, tal com es pot veure a la imatge que il·lustra aquesta notícia i que ha obtingut TarragonaDigital, que aixequen més d'un i de dos interrogants. Cal recordar que diumenge 5 d'agost la ciutat es trobava en plena onada de calor i que els operaris van estar treballant bona part del matí i fins el migdia sota el sol i amb temperatures que sobrepassaven els 30º.

A la fotografia es veuen els dos treballadors, amb armilla groga, que procedeixen amb tasques de soldadura i que, segons han confirmat experts legals consultats en matèria de prevenció laboral «no compleixen amb la llei de prevenció de riscos laborals».  No es poden observar ni l'equipament de protecció necessari, ni les eines corresponents per dur a terme la tasca que estan fent.

Un carilló amb figures del seguici i a ritme d'Amparito Roca

El carilló lluirà les següents figures del seguici: l'Àliga, el Lleó, la Negrita, el Gegant Moro, la Geganta Vella i el Nano Capità. El joier Joan Serramià és l'encarregat de crear aquestes figures que cada volta que facin la faran al ritme de l'Amparito Roca, la cançó tradicional de les festes de Santa Tecla.

Cada figura que surti al carilló, tant és sigui bèstia o gegant, no serà de més d'un metre d'alçada per 35 centímetres d'ample. El cost del carilló és de 63.000 euros i, segons Ferrando, «estan contemplats dins el pressupost de remodelació del mercat», tal com va explicar durant la presentació del disseny del carilló.