L'Ajuntament licita les obres de millora de la plaça dels Infants de Tarragona

El pressupost és d'uns 50.000 euros i es tracta d'una de les actuacions escollides en els Pressupostos Participatius | Es canviaran les palmeres i es crearà una zona d'ombra
L'Ajuntament de Tarragona plantarà noves palmeres a la plaça dels Infants i crearà una zona d'ombra al parc infantil. | XTEC

 

L'Ajuntament de Tarragona ha licitat les obres de millora de la plaça dels Infants, ubicada a la Part Baixa de la ciutat. Es tracta d'una reclamació veïnal, atès que la zona es trobava degradada i en mal estat. L'actuació s'emmarca en una de les propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius i compta amb un pressupost que ronda els 50.000 euros. Les obres començaran abans d'acabar l'any i tindran una durada aproximada d'un mes. Es plantaran noves palmeres i es crearà una zona d'ombra al parc infantil. 

L'Ajuntament millorarà la imatge de la plaça dels Infants de Tarragona

Sis noves palmeres, un tancat de fusta i una zona d'ombra al parc infantil gràcies a tres arbres. Aquesta és l'actuació que l'Ajuntament de Tarragona preveu per a la plaça dels Infants de la ciutat, ubicada a la Part Baixa i degradada pel pas del temps i la falta de manteniment. Després de petites obres realitzades durant l'any passat, arriba aquesta nova intervenció, que tindrà un cost aproximat d'uns 50.000 euros. 

Forma part dels Pressupostos Participatius de l'any 2019, que tenien una dotació de 200.000 euros. De fet, la proposta ciutadana duia per nom «Portar la plaça dels Infants al primer món». Ara, el consistori ha licitat les obres, que duraran un mes i arribaran previsiblement abans d'acabar l'any. 

Els veïns, satisfets amb el «rentat de cara», però demanen «més»

«Tot el que sigui millorar és bo, perquè canviarà l'aspecte de la plaça, però necessitem alguna cosa més». Són les paraules de la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Port, Mari Carmen Puig. El pròxim 23 d'octubre es reunirà amb l'alcalde Ricomà i els regidors de l'equip de govern per conèixer el pla que ha preparat el consistori i que tindrà la Part Baixa com a protagonista. «Sembla que es van fent cosetes, com el nou emissor del carrer Barcelona per evitar inundacions. Alguna cosa hem aconseguit, però hem de seguir treballant», diu Puig. 

La millora en la via pública de la Part Baixa era un dels eixos del programa d'ERC, per aquest motiu el veïnat va confiar en el grup a les eleccions municipals. Ara, esperen una resposta clara de l'Ajuntament, amb l'objectiu de dignificar l'espai i vetllar per la seguretat i la neteja de la zona. 

"🏟 La Diputació de TGN licita les obres per millorar l'aïllament acústic de la TAP" "🏃 L'onzena Caminada Solidària de La Muntanyeta, un nou èxit"