Una cinquantena d'empresaris del sector de l'oci nocturn de Tarragona han sortit al carrer aquest dijous, 27 d'agost, per reclamar un cop de mà de les administracions que els amorteixi o freni els estralls de la crisi del coronavirus. Els manifestants, que representen part del sector de l'oci i la restauració nocturna de la Costa Daurada, han protestat davant la seu de l'Agència Tributària, al cor de la Rambla Nova tarragonina.
El portaveu de la patronal d'oci nocturn FECASAM, Joaquim Boada, ha lamentat «la forta criminalització del nostre sector» arran de les restriccions causades per la pandèmia, i ha demanat a les administracions catalana i espanyola que «se'ns permeti treballar i se'ns informi de com poder fer-ho» per tal d'evitar que les factures s'empassin bona part dels negocis del sector. «El risc que molts establiments hagin de tancar és en aquests moments molt elevat», ha advertit.
Segons les dades de la patronal, el 80% dels locals d'oci nocturn i el 50% de negocis de restauració nocturna de tot Catalunya es trobarien en aquesta situació de risc màxim d'haver d'abaixar persianes si la situació no canvia. «Ara per ara no podem treballar, i reclamem un pla sectorial que ajudi a desencallar la nostra situació», reclama.
Assegura per activa i per passiva que en cap cas suposaria una amenaça per a les restriccions i normatives sanitàries del moment. «Volem treballar amb les limitacions d'aforament que assumim com a necessàries, però com a mínim poder treballar», insisteix Boada. Troba «molt injusta la condemna» per al seu sector, i demana que s'estudiï l'obertura d'una línia d'ajuts públics per ajudar-los a pal·liar el cop.
No és la primera vegada que el sector de l'oci nocturn de Tarragona alça la veu per demanar oxigen, si bé la reclamació d'aquest dijous ha estat la més sonora fins ara. Joaquim Boada recupera propostes com la de reconvertir a taules les sales i pistes de ball per tal de generar un mínim d'activitat econòmica, i ha posicionat el seu sector com a «part de la solució, i en cap cas del problema».
«Els locals d'oci nocturn som molt més segurs per prevenir contagis que les trobades clandestines a l'espai públic que s'estan veient», opina, «perquè tenim un sistema de control i unes mesures que poden ajudar» a frenar la propagació del virus. Assegura que l'absència d'oci nocturn és contraproduent. «Si podem reobrir i fer-ho a uns horaris més competitius que els actuals, serà un gran pas endavant», demana. La reclamació de FECASAM és avui conjunta a diversos epicentres de la geografia catalana.