L'OCM enceta temporada amb un concert de Gautier Capuçon al Teatre Tarragona

El concert serà el divendres, 22 de novembre, a les nou del vespre. L'actuació es repetirà al Palau de la Música Catalana de Barcelona
Imatge del violoncel·lista Gautier Capuçon, que serà a Tarragona amb l'OCM  | Fabien Monthubert

 

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) inaugura la seva sisena temporada amb un nivell molt elevat. Ho farà amb un concert del violoncel·lista francès Gautier Capuçon que interpretarà les 'Variacions Rococó' de Txaikovski. A la segona part, el director titular i artístic de l'OCM, Tomàs Grau, dirigirà els 'Planetes' de Holst, acompanyat pel Cor de Noies de l'Orfeó Català. Això serà el divendres 22 de novembre a les 21.00 hores al Teatre Tarragona. 

Una oportunitat única per veure l'OCM al costat del gran violoncel·lista

En l'obra que interpretarà Capuçon, el compositor proposa un tema i set variacions en les quals el violoncel·lista ha de demostrar tant el seu virtuosisme tècnic i expressiu com el seu mestratge per dialogar amb l'orquestra. Pel que fa a l'obra que dirigirà Grau, Holst dibuixa set planetes que van acompanyats d'un subtítol que ajuda a comprendre les múltiples inspiracions i on s'aferra a les influències musicals del seu present per obrir una finestra cap al futur. 

En definitiva, serà una oportunitat única amb un programa ple de virtuosisme i mitologia amb la millor música clàssica per gaudir d'una de les orquestres que més ha crescut en els últims anys. Les entrades tenen un preu de 25 euros i ja es poden adquirir a través d'aquesta altra pàgina web o a les taquilles del Teatre Tarragona (en els horaris habituals). També les trobareu a la pàgina web de l'OCM. D'altra banda, podeu abonar-vos a tota la temporada i aconseguir un 25% de descompte o abonar-vos a només tres concerts amb un 20% de descompte. 

Imatge d'arxiu de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae | cedida

Una sessió divulgativa i un segon concert a Barcelona

Paral·lelament, aquesta temporada, i com a tercera edició, tots els concerts vindran precedits pel 'Fòrum de l'espectador'. Una sessió divulgativa sobre el programa a càrrec del president de Joventuts Musicals de Tarragona, Josep Maria Rota, mitja hora abans que comenci el concert a la Sala Josep Ixart del Teatre Tarragona. El pròxim concert de l'OCM serà el diumenge 22 de desembre, on interpretaran la banda sonora d'Star Wars i altres composicions de John Wiliams.

Finalment, destacar que, el concert de Gautier Capuçon també es realitzarà al Palau de la Música Catalana de Barcelona el diumenge, 24 de novembre, a les 17.30 hores. En aquest cas, les entrades tenen un preu d'entre 18 i 56 euros. Podeu trobar les entrades al web de l'OCM o a la pàgina web i a les taquilles del Palau de la Música Catalana

Capuçon, un gran virtuós del violoncel

Capuçon va començar a tocar el violoncel a l’edat de cinc anys i va estudiar a París amb Philippe Muller i Annie Cochet-Zakine, i més tard amb Heinrich Schiff a Viena. Va rebre diversos premis internacionals, com el primer gran premi del Concurs Internacional André Navarra a Tolosa (França). Cada temporada, Capuçon ha actuat amb molts dels principals directors i músics de tot el món, també és el fundador i líder de la 'Classe d’Excellence de Violoncelle' a la Fondation Louis Vuitton de París.

El músic és aclamat internacionalment per la seva expressivitat musical, exuberant virtuosisme i per la profunda sonoritat del seu violoncel de Matteo Goffriller de 1701. Capuçon és l’artista residència d’aquesta temporada amb l’Orquestra de València. Cada temporada és convidat per moltes de les orquestres més importants del món, incloent-hi la Filarmònica de Berlín, Viena, Los Angeles i Nova York, i les orquestres simfòniques de Chicago, San Francisco i Londres.

"🔴URGENT: Surt en llibertat 1 dels joves de TGN empresonat durant els aldarulls" "❗L'acció de protesta que han dut a terme les regidores de la CUP de Tarragona"