GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Mark Padmore i l’OCM interpreten a Britten i Xostakóvitx al Teatre de Tarragona

El concert tindrà lloc el 15 de febrer a les 18.00 hores I El tenor ens delectarà amb la Serenata per a tenor, trompa i orquestra de Britten
Imatge del tenor Mark Padmore, que serà a Tarragona amb l'OCM | OCM

 

El pròxim dissabte 15 de febrer a les sis de la tarda, es podrà gaudir del concert del reconegut tenor Mark Padmore, convidat per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) al Teatre de Tarragona. Escollit Vocalist of the Year pel Musical America i guardonat amb un doctorat honorífic per la Universitat de Kent.

 

El repertori començarà amb el tenor Mark Padmore, a la primera part, que ens delectarà amb la Serenata per a tenor, trompa i orquestra de Britten, acompanyat del solista de trompa de l’OCM, Pablo Hernández. Sis poemes d’entre el S. XV i el XIX, d’estils molt variats que Britten va elegir per aquesta obra que tracta sobre el capvespre, la sensació de pau i la mort assossegada. Ideal per aquesta serenata, que té el seu origen en un tipus de peça calmada, ‘serena’, que es tocava al vespre.

 

A la segona part, Tomàs Grau en solitari al capdavant de l'OCM, dirigirà la Cinquena Simfonia de Xostakóvitx, una crítica a la figura del dictador que presenta una música rica, imaginativa i moderna.

 

Aquest prestigiós concert que es tornarà a reproduir l'endemà al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Les entrades per al concert de l’OCM al Teatre Tarragona tenen un preu de 25 € i es poden adquirir tant als webs orquestracameramusicae.com i tarracoticket.cat com a les Taquilles del Teatre Tarragona (en els horaris habituals) amb l’opció d’abonar-se a 3 concerts amb un -20% dte.

 

La banda sonora d''Star Wars' interpretada per l'OCM al Teatre Tarragona! | Fabian Acidres

 

Un reconegut tenor de carrera internacional

Padmore ha forjat una carrera internacional en òpera, concert i recital i les seves aparicions a les Passions de Bach han adquirit especial rellevància, especialment les seves prestigioses actuacions com Evangelista a les passions de Sant Mateu i Sant Joan amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, dirigides escènicament per Peter Sellars.

 

Les composicions musicals de Britten i Xostakóvitx

Entre les moltes aportacions que feu Britten a aquesta composició musical, hi trobem una gran imaginació melòdica, així com molta agudesa en la varietat d’efectes tímbrics, que aconsegueix amb la trompa.

 

Amb aquesta composició respongué tal com s’esperava d’un compositor del realisme socialista: explicar que la vida contemporània era un drama i que el règim de Stalin era la salvació, i escriure amb unes estructures musicals clares i utilitzant un final triomfal. 

 

La banda sonora d''Star Wars' interpretada per l'OCM al Teatre Tarragona! | Fabian Acidres

 

Sorteig de dues entrades dobles per veure el concert de Mark Padmore i l'OCM en directe

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors sortejant des del nostre perfil d'Instagram dues entrades dobles per assistir al concert de Mark Padmore i l'OCM en directe amb les composicions musicals de Britten i Xostakóvitx, el dia 15 de febrer de 2020 a les 18.00 h al Teatre de Tarragona. Des d'avui dimecres 5 de febrer, fins al pròxim dilluns 10 de febrer, teniu temps per participar a través del nostre perfil d'Instagram (@tarragonadigital). El sorteig s'activarà el dia 5 de febrer, a les 20.30 hores. Tots aquells interessats en participar-hi, només haureu de seguir els passos que us detallem a continuació:

 

— Us feu seguidors del perfil de TarragonaDigital a Instagram i de l'OCM

— Mencioneu a dos amics o amigues perquè també coneguin l’OCM i puguin participar.

— Feu like a la publicació.

— Per tenir més opcions, feu captura del post i pengeu-lo al vostre Stories mencionant a @tarragonadigital.

 

El sorteig es farà el dia 11 de gener. Estigueu molt atents als vostres missatges directes a Instagram, ja que si sou un dels guanyadors, us contactarem per aquesta via i ens haureu de respondre ràpidament. Molta sort a tothom!