La pancarta dels «presos polítics» a l'Ajuntament de Tarragona, a la corda fluixa

PSC i PP presentaran mocions demanant la retirada | Ciutadans, favorable a votar la del PSC i que només es presenti un text | En Comú Podem encara no ha decidit «quina posició prendrem»
Imatge d'arxiu del moment en el qual es va penjar la pancarta reclamant la «llibertat presos polítics» el passat mes de juliol a l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Segon capítol del serial de la pancarta reclamant la «llibertat presos polítics» a l'Ajuntament de Tarragona. Durant el plenari del passat mes de juliol, l'alcalde Pau Ricomà va utilitzar el vot de qualitat del batlle per desempatar la moció de Junts per Tarragona i la CUP reclamant penjar l'esmentada pancarta. La votació del plenari va acabar en empat a 12 perquè el  regidor del PSC Berni Álvarez es trobava fora de Tarragona per «motius laborals».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest pròxim dilluns, 30 de setembre, l'Ajuntament de Tarragona celebra un plenari ordinari en el qual es votaran, si no hi ha negociació prèvia, dues mocions sol·licitant la retirada de la pancarta de la façana del palau consistorial. Un dels texts està signat pel grup municipal socialista i demana, en primer lloc, l'elaboració d'un reglament per ocupar les façanes dels edificis institucionals i el Partit Popular de Tarragona, l'autor de l'altra moció, demana directament la retirada de la pancarta. 

 

En Comú Podem, estudiant el seu posicionament

Així doncs, i a falta de poc menys d'una setmana perquè Tarragona torni a debatre sobre tenir o no tenir penjada una pancarta a la façana consistorial, tot sembla indicar que seran els dos regidors d'En Comú Podem, socis de govern d'ERC, qui tindran el futur de la pancarta en les seves mans. 

 

Al bloc constitucionalista, Ciutadans votarà a favor de la moció presentada del PSC però, han puntualitzat els taronges, «treballarem perquè només es presenti una moció». Els socialistes, per la seva banda, han declarat a TarragonaDigital que encara «no hem pogut llegir la moció del PP» i els populars, presumiblement,  votaran a favor de la retirada de la pancarta.

 

Així doncs, si la coalició d'esquerres d'En Comú Podem Tarragona s'absté com al plenari del mes de juliol, el bloc independentista perdrà la votació 13 a 12 i la pancarta s'hauria de retirar, seguint el criteri polític de l'alcalde Pau Ricomà qui assegura que «aquest govern complirà amb les mocions que aprovi el plenari».