FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Francesc esmenta en l'àngelus Marià Mullerat, beatificat dissabte a Tarragona

Ha dit que és un «exemple» i ha demanat un aplaudiment
El Papa Francesc, en una imatge d'arxiu. | Cedida.

 

El papa Francesc ha evocat aquest diumenge, 24 de març, el jove metge català Marià Mullerat i Soldevila, beatificat aquest dissabte a Tarragona, de qui ha dit que és «un exemple per a nosaltres». Durant l'àngelus, Francesc ha subratllat que Mullerat es fes càrrec «del sofriment físic i moral dels seus germans, testimoniant amb la vida i amb el martiri el prevalgut de la caritat i del perdó».

 

El papa Francesc posa el beat Mullerat com a exemple de perdó

«Un exemple per a tots nosaltres, a qui tant costa perdonar, a tots nosaltres», ha destacat d'aquest jove pare de família, que va morir als 39 anys, per qui ha demanat un aplaudiment. «Ell intercedeix per nosaltres i ens ajuda a recórrer els camins de l'amor i la fraternitat, malgrat les dificultats i tribulacions», ha comentat.

 

El pontífex també ha recordat que aquest diumenge se celebra la Jornada en Memòria dels Missioners Màrtirs. Tal com ha assenyalat, fins a 40 missioners van ser assassinats el 2018 a tot el món, gairebé el doble que l'any anterior. «Cal recordar aquesta prova contemporània de germans i germanes perseguits o assassinats per la seva fe en Jesús, és un deure de gratitud per a tota l'Església, però també un estímul per atestar amb coratge la nostra fe i la nostra esperança en aquell que en la creu ha vençut sempre l'odi i la violència amb el seu amor», ha manifestat.

 

Francesc també ha parlat sobre el conflicte de Nicaragua

D'altra banda, s'ha referit al conflicte de Nicaragua, on des del 27 de febrer s'estan duent a terme «importants converses» per resoldre la greu crisi sociopolítica a la qual s'enfronta el país. «Acompanyo la iniciativa amb oració i alè a les parts a trobar una solució pacífica pel bé de tots el més aviat possible», ha expressat el papa.

 

Durant l'àngelus també ha demanat orar per les nombroses víctimes dels últims «atacs inhumans» produïts a Nigèria i Mali. «El Senyor dona la benvinguda a aquestes víctimes, sana els ferits, consola la família i converteix cors cruels», ha conclòs el papa.