NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El parc del Banc d'Espanya de Tarragona, llest el primer trimestre de 2019

S'ampliarà també la zona infantil de la plaça de Verdaguer i s'arranjaran tres parcs més
El jardí del Banc d'Espanya va obrir portes el passat mes de febrer. | Josep M. Llauradó

 

El jardí del Banc d'Espanya de Tarragona, situat a la Rambla Nova de la ciutat, comptarà amb un nou parc infantil que estarà enllestit el primer trimestre de 2019. Així ho ha confirmat aquest divendres, 7 de setembre, el conseller d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín. Després d'haver recuperat la zona enjardinada i l'estany i haver-li afegit bancs i jardins, ara «farem un pas més i connectarem els Jardins a través d’una rampa amb el nou parc infantil». Un balancí, dos gronxadors, una estructura amb tobogan i un rocòdrom seran els elements que se situaran als jardins d'aquest històric edifici de la ciutat, que ja es van obrir al públic el passat mes de febrer.

 

Un nou parc, també a la plaça de Verdaguer de Tarragona

A banda del nou espai infantil als jardins del Banc d'Espanya, Martín també ha explicat des de la plaça de Verdaguer que, en aquest mateix espai, s'hi construirà una tercera zona de joc, que s'afegirà a les dues que ja hi ha. «Estarà dirigida, dins del públic infantil, a canalla d'una edat més gran», ha matisat Martín. El nou punt infantil se situarà a la zona de la plaça més propera a la Rambla Vella, on es reubicaran els bancs que ara hi ha. «La plaça de Verdaguer té els parcs més concorreguts del centre de la ciutat i per això volem ampliar l'oferta», ha explicat.

 

Finalment, a Sant Pere i Sant Pau s'arranjarà el parc infantil situat a la plaça de Catalunya. L'objectiu és instal·lar una nova estructura en forma de castell, un tobogan, un rocòdrom i dues molles amb formes d'animals. Les tres actuacions —Banc d'Espanya, plaça de Verdaguer i plaça de Catalunya— s'adjudicaran en un sol lot pressupostat en 125.000 euros, repartit de manera força equitativa, però amb un cert valor afegit per al nou parc de la plaça de Verdaguer. S'espera que surti a concurs el darrer trimestre d'aquest 2018 i que les obres s'enllesteixin abans de finalitzar el primer trimestre de 2019.

 

Martín també ha explicat finalment que es millorarà el parc infantil del carrer del Monestir de Poblet, amb una tanca; una actuació similar a la que es durà a terme al parc del carrer del Riu Montsant, al barri del Pilar. Les dues actuacions costaran uns 6.000 euros cadascuna.

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris