Veïns del Parc Francolí i cossos de seguretat, en contacte pels robatoris

Dijous a la tarda se celebrarà una assemblea de seguretat per informar a tots els veïns de com protegir el seu habitatge
Imatge del Parc Francolí de Tarragona | GoogleMaps

 

La presidenta de l'Associació de Veïns Parc Francolí, Roser Barrio, està una mica més tranquil·la. Després de la reunió mantinguda entre aquesta associació, els Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i el comissionat de seguretat de l'Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, assegura que s'ha obert una «via de comunicació i diàleg». Així i tot té poques esperances i diu que estan a l'espera de veure si realment aquesta trobada dóna els seus fruits i es redueix la criminalitat al barri. 

Reunió entre cossos de seguretat i l'Associació de Veïns Parc Francolí

Aquest dijous passat, 12 de juny, alguns representants de l'Associació de Veïns d'aquest barri es van reunir amb els representants dels cossos policials i el comissionat Villamayor. La trobada es va produir després que l'associació denuncies l'increment d'episodis delinqüents a la zona. Barrio havia comptabilitzat una vintena de robatoris en els últims sis mesos. I a més, dos atracaments a dos establiments de la zona. 

 

Barrio explica a TarragonaDigital.com que la trobada va anar molt bé, que els cossos de seguretat van entendre la situació i la preocupació de veïns i que els van assegurar que Tarragona és una ciutat segura i que aquest barri no és especialment perillós. Els Mossos d'Esquadra van demanar als veïns que no dubtin en posar-se amb contacte amb el 112 en cas de veure alguna cosa sospitosa. Ara bé, Barrio creu que no ha canviat res de forma substancial, això si, valora molt positivament la via comunicativa i de diàleg que s'ha obert amb els cossos policials. 

 

 

 

Sobre l'increment de la vigilància, un dels punts als quals es van referir els representants dels veïns, la Guàrdia Urbana no va deixar res clar. Va dir que estudiaria les queixes i preocupacions dels veïns i que intentarien canviar algunes coses en la forma de treballar, però sense entrar en detall. De moment, diu Barrio, no s'ha notat cap diferència i els veïns segueixen preocupats.

 

La portaveu d'aquesta Associació de veïns és conscient que la situació no és tan greu, però assegura que els veïns estan inquiets perquè passen coses al barri que abans no passaven.

 

Assemblea de seguretat amb Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana

Per aquest motiu el dijous es durà a terme una assemblea de seguretat a les dependències de la Guàrdia Urbana on es parlarà de com protegir l'habitatge i es donaran consells de seguretat. L'assemblea l'organitzaran els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i estarà oberta a tots els veïns. «El motiu també és intentar calmar els ànims dels veïns que estan molt preocupats», comenta Barrio.