El Parc de la Reconciliació de Tarragona es tancarà i s'hi construirà un amfiteatre

Les obres començaran a finals d'any i també incorporaran millores en accessibilitat, parc infantil i vegetació, amb un cost d'uns 165.000 euros
Els jardins de la Reconciliació de Tarragona es tancaran i guanyaran en accessibilitat i vegetació. | TarragonaDigital

 

El Parc de la Reconciliació de Tarragona es tancarà amb una tanca perimetral i s'hi construirà un petit amfiteatre. Les obres s'executaran en dues fases: primer s'aixecarà la tanca i, després, es reformarà el conjunt dels jardins amb millores en accessibilitat i el parc infantil, més vegetació i la construcció de l'amfiteatre. El cost de les actuacions serà d'uns 165.000 euros i està previst que s'enllesteixin a finals d'aquest any. Es tracta de l'únic parc de Tarragona que gairebé no ha patit modificacions des que es va construir, l'any 1943. 

El Parc de la Reconciliació es transformarà abans d'acabar l'any

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la regidoria d'Espais Públics, transformarà el Parc de la Reconciliació abans d'acabar el 2019. La primera actuació programada és la instal·lació d'una tanca perimetral per tancar els jardins durant la nit. «D'aquesta manera, el preservarem del vandalisme que ha degradat l'espai», ha argumentat el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP). 

Aquest és l'espai del Parc de la Reconciliació de Tarragona on es construirà un petit amfiteatre. | TarragonaDigital

 

Les obres per arranjar els jardins es completaran amb una segona fase, que s'executarà durant el segon semestre d'aquest any. L'actuació més destacada serà la construcció d'un petit amfiteatre en la zona més propera a la Casa de la Festa. D'altra banda, es millorarà l'accessibilitat i el parc infantil, s'arranjaran les conduccions d'aigua i es renovarà i ampliarà la vegetació. 

El pressupost de les obres és d'uns 165.000 euros: 40.000 per la tanca perimetral, 100.000 per la millora integral del parc i 25.000 euros més per l'ampliació de la zona infantil, que tindrà més jocs. 

El regidor d'Espais Públics, José Luis Martín, durant la presentació de la reforma del Parc de la Reconciliació. | TarragonaDigital

 

Tancar parcs per evitar el vandalisme, mesura clau per la regidoria d'Espais Públics

En els últims mesos, la regidoria d'Espais Públics ha optat en diverses ocasions per tancar els parcs amb l'objectiu d'evitar el vandalisme. El cas més sonat ha estat el del Saavedra, espai on s'hi va instal·lar una tanca perimetral, es va arranjar i «ha donat molt bons resultats, perquè la degradació s'ha aturat», ha apuntat José Luis Martín. 

La setmana passada, el consistori també va anunciar que es tancaria el parc Josep Roig i Raventós, en el que era una reclamació veïnal. Al Parc de la Reconciliació, però, el tancament anirà acompanyat d'una reforma «a causa de la seva proximitat amb el conjunt monumental de Tarragona, la qual cosa el fa parada de la major part dels autobusos que porten als creueristes al centre de la ciutat. 

"MOLT FORT: Un barri de TGN ha de netejar els jardins perquè no ho fa l'Ajuntament" "ATENCIÓ: Ja tenen dia i hora els espectacles suspesos del Teatre Tarragona"