Al pare del nadó maltractat li van retirar la custòdia d'un altre fill per possible maltractament

Aquest primer cas va ser arxivat per falta de proves

En les darreres hores, un nadó, d'un mes, va arribar a l'UCI Neonatal de l'Hospital Joan XXIII amb signes d'un presumpte maltractament i en estat greu. En el transcurs del dia, van anar sortint novetats del cas. Els pares, un noi i una noia, veïns de Montblanc de 21 i 22 anys, respectivament, van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra i la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela de la criatura.  Els pares detinguts passaran a disposició judicial aquest dissabte i el jutge decidirà què fa, si els deixa en llibertat o bé en pot decretar presó provisional.

D'altra banda, el pare, segons el Diari Ara, havia estat investigat pel mateix motiu amb un altre fill, d'una relació anterior. A causa d'aquests fets, segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies li van retirar la custòdia. 

Les últimes informacions apunten que el nadó va arribar a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII amb lesions cerebrals, les quals serien compatibles amb un cop i les proves mèdiques mostrarien que el bebè tindria una hemorràgia al cervell, entre altres lesions òssies.

Van investigar al pare per un altre cas de maltractament

Els fets han succeït al municipi de Montblanc, municipi on viu la parella. Després d'hores al centre mèdic tarragoní, els Mossos d'Esquadra va detenir el pare i la mare per un delicte de lesions i un altre de violència física en l'àmbit de la llar. Tots dos han passat la nit a la comissaria de Tarragona, mentre la investigació policial segueix el seu curs, per saber si les ferides que presentava el nadó poden ser per un cas de maltractament en l'àmbit familiar.

Tanmateix, segons l'Ara, el pare va ser investigat per un cas de presumptes maltractaments. En aquella ocasió, el centre hospitalari van activar el protocol contra el maltractament infantil per les lesions que tenia el nen, però els informes mèdics no va acreditar que les lesions fossin criminals i, per aquest motiu, no es va descartar que poguessin ser accidentals. A causa d'aquests fets li van retirar la custòdia.

El nadó tindria lesions cerebrals

El dimecres, 13 de febrer, el nadó arribava a l'UCI Neonatal de l'Hospital Joan XXIII inconscient i vomitant, a més de presentar un blau al cap. Els metges li van realitzar diverses proves mèdiques, les quals van mostrar que el bebè tenia diverses lesions al cap, així com una hemorràgia al cervell, les quals podrien ser causades per cops. El pronòstic del nadó segueix sent greu.

També et pot interessar: