La passera per travessar el Francolí a Tarragona «penja» d'un fil

Ha costat 10.000 euros i, segons va informar l'Ajuntament, té un mecanisme perquè es plegui quan plou, però setmanes després dels aiguats acumula brutícia i presenta esquerdes
La passera de fusta que travessa el Francolí es troba al mig del riu i amb brutícia acumulada. | TarragonaDigital

 

La passera de fusta que serveix per travessar el riu Francolí a sota del pont de Santa Tecla de Tarragona «penja» d'un fil. Durant els aiguats que van fer créixer el cabal del riu, la passarel·la es va plegar per evitar que patís desperfectes o es despengés. Teòricament, compta amb un mecanisme per plegar-se quan hi ha perill. Després, els tècnics de la Brigada l'han de tornar a posar a lloc. Ja fa setmanes dels aiguats, i la passera segueix al mig del riu, amb brutícia acumulada i diverses esquerdes. 

El mes de juliol la passarel·la de fusta va quedar inaugurada. El Consell Comarcal del Tarragonès va ser l'ens que es va fer càrrec dels costos de la mateixa, un total de 10.000 euros. Des d'aleshores, és competència de l'Ajuntament mantenir-la i arranjar-la quan sigui necessari. L'objectiu d'aquest element és unir «simbòlicament» els barris de Ponent amb la ciutat, tal com va anunciar l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. 

Un ferro subjecta la passarel·la de fusta perquè no marxi riu avall

Ja fa setmanes que la passarel·la de fusta que serveix per travessar el riu Francolí està fora de servei. Durant els aiguats dels mesos d'octubre i principis de novembre, la passera es va recollir per evitar que patís desperfectes i no marxés riu avall. L'element inaugurat el mes de juliol segueix a la llera del riu i acumula molta brutícia. 

Totes les branques, herbes i brossa que baixa pel Francolí es queden enganxades a la passarel·la. Un ferro gruixut enganxat a les roques de la part dreta de la llera serveix perquè la construcció no marxi, però el seu estat convida a pensar que no es tornarà a recuperar. L'estructura de fusta presenta esquerdes en diverses parts i està debilitada. 

La passarel·la està subjectada només per un ferro gruixut. | TarragonaDigital

 

Els tècnics de la Brigada haurien de tornar a col·locar la passera 

L'Ajuntament de Tarragona és l'encarregat de mantenir la passarel·la. Segons va informar durant els aiguats la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, l'estructura compta amb un mecanisme perquè es pugui plegar quan creix el cabal del Francolí. Després, els tècnics de la Brigada són els encarregats de tornar a posar la passera allà on toca. 

Diversos testimonis que acostumen a passejar per la vora del riu asseguren que la passarel·la no s'ha mogut de lloc des de les fortes pluges i que «no confiem que torni a ser útil». L'element havia de servir per millorar les comunicacions entre Ponent i el centre, però des que va arribar la tardor, ha estat fora de servei. 

"ATENCIÓ: Novetats al McDonalds del Parc Central!" "Un any de càmeres de videovigilància a la Part Baixa de Tarragona"