GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Berni Álvarez, el regidor de Tarragona més endeutat; Pau Ricomà, el regidor amb més patrimoni

L'entrenador del CBT, i número cinc dels socialistes, té 5 hipoteques, al 50%, per valor de 696.636 euros | Ricomà i Ballesteros compten amb plans de pensions per més de 100 mil euros
Imatge d'arxiu de la constitució del nou Ajuntament de Tarragona pel mandat 2019-2023. | Àngel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona ha fet públic la declaració de béns patrimonials dels nous 27 regidors que formen el consistori tarragoní pel mandat 2019-2023. A grans trets, un repàs a les declaracions de tots els consellers permet extreure els següents titulars: Berni Álvarez, fitxatge estrella dels socialistes i qui va ocupar el número cinc de la llista del PSC, té cinc hipoteques, al 50% per valor de 696.636 euros. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Així mateix, a l'altre cantó de la balança, aquells qui tenen els comptes personals més sanejats són l'antic batlle Josep Fèlix Ballesteros (amb tres finques urbanes i un pla de pensions amb 115.639 euros) i l'actual alcalde, el republicà Pau Ricomà qui disposa de dos plans de pensions amb 106.000 euros, dues finques urbanes i dos comptes per valor de 65.000 euros. La regidora popular Elisa Vedrina també s'aproxima a aquest balanç sanejat i declara tenir 141.494 euros als comptes corrents i ser titular de sis finques urbanes al 50%.

 

L'esquerra dels Comuns i la CUP, qui té menys patrimoni

Els quatre regidors d'esquerres, els dos d'En Comú Podem (la primera tinent d'alcalde Carla Aguilar i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo) i les dues de la CUP (Laia Estrada i Eva Miguel), no tenen deutes amb les entitats bancàries però tampoc disposen d'un patrimoni excessiu, més aviat precari. Pinedo assegura tenir 343 euros al seu compte corrent; l'anticapitalita Eva Miguel, 1.708 euros; Carla Aguilar, 2.536 euros; i la portaveu cupaire Laia Estrada 4.4.76 euros i un vehicle en propietat, en concret un Seat Ibiza.

 

A aquest grup es poden afegir els consellers de govern d'ERC, Paula Varas, Mary López i Xavi Puig. Varas, responsable de districtes, té 512 euros al banc; la nova cap d'esports, López, té dos comptes amb un valor global de 995 euros i Puig, un dels homes forts d'aquest govern municipal, té sis comptes corrents amb un global de 3.337 euros. 

 

Els regidors emprenedors, aquells que tenen societats a nom propi o compartides, són dos dels 27 que formen el plenari municipal tarragoní. El portaveu taronja, Rubén Viñuales, declara participar en el 50% d'una societat i el líder de Junts per Tarragona, el conseller Didac Nadal, assegura formar part de tres societats.