El col·legi Pau Delclòs de Tarragona aconsegueix regular el trànsit del carrer Armanyà

L'UMPA de l'escola feia mesos que reclamava augmentar les mesures de seguretat perquè els vehicles no accedissin a l'entorn del centre en hores d'entrada i sortida

El col·legi Pau Delclòs de Tarragona ha aconseguit que l'Ajuntament reguli el trànsit del carrer Armanyà. Feia molts mesos que l'Unió de Mares i Pares de l'escola reclamava al consistori augmentar les mesures de seguretat dels carrers adjacents al centre, ja que  l'accés de turismes i furgonetes posava en perill la seguretat dels alumnes  en les hores d'entrada i sortida. L'Ajuntament va informar el mes d'abril de l'any passat que instal·laria una pilona hidràulica per regular el trànsit i impedir l'accés a vehicles no autoritzats.  Nou mesos després, ja ha arribat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La previsió del consistori era que la pilona hidràulica per regular el trànsit s'instal·lés abans de començar el curs. Això, però, no es va produir, i la regidoria de Mobilitat, encapçalada pel popular Josep Acero, va informar que l'actuació s'endarreria uns mesos. Finalment, setmanes abans de Nadal, Acero va informar a TarragonaDigital que «després de festes la pilona ja funcionarà». Efectivament, l'accés al carrer Armanyà des del carrer Unió es regularà a partir del pròxim dimarts. 

Els veïns hauran de trucar per abaixar la pilona i entrar en cotxe al carrer Armanyà

La pilona hidràulica instal·lada al carrer Armanyà té l'objectiu principal de bloquejar l'entrada a furgonetes, camions i turismes fora de l'horari de càrrega i descàrrega. Per tant, aquests vehicles podran entrar entre les 09.30 hores i les 11.30 hores de dilluns a dissabte.  Durant la resta del dia, la pilona romandrà aixecada i només podran circular-hi residents, vehicles d'emergència, policia i protecció civil. 

Per tal que els veïns puguin accedir als seus pàrquings particulars, hauran de fer una trucada telefònica. «És una mesura que ja es fa en altres punts de Tarragona», deia Josep Acero. Ara, s'estan acabant d'emmagatzemar totes les matrícules que ha de memoritzar el mecanisme. El pròxim dimarts, quan els alumnes tornin a les aules, ja hauria de funcionar. El cost total de la pilona ha estat d'uns 15.000 euros. 

«Queixar-se serveix per alguna cosa»

L'UMPA del Pau Delclòs fa molts mesos que lluita per aconseguir la pilona. A través del seu compte de Twitter, han carregat amb duresa contra l'Ajuntament i contra el mateix Acero. L'entitat considerava que el regidor els prenia el pèl i els ànims es van escalfar encara més quan, al setembre, la pilona encara no s'havia instal·lat.  «De tant en tant, queixar-se serveix per alguna cosa», deien des de l'entitat. 

Els pares i mares de l'escola asseguren estar «contents», però també desitgen que la pilona funcioni correctament. Després de molts mesos, la seva reivindicació ha estat atesa.