Pau Ricomà confia en tenir els suports necessaris per aprovar els pressupostos aquest divendres

El govern de Tarragona té el sí de Junts x Tarragona i també necessita el suport de la CUP per no dependre del vot de PSC i Ciutadans | El PP hi votarà en contra
L'alcalde Pau Ricomà durant la trobada amb els periodistes de la ciutat de Tarragona. | TarragonaDigital

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, confia en tenir prou suports per poder aprovar els pressupostos en el ple de divendres. Així ho ha explicat el batlle durant la seva primera trobada de Nadal amb els periodistes de la ciutat. Ricomà s'ha mostrat «optimista» per tirar endavant els comptes del 2020 i ha destacat que hi ha hagut «diàleg constructiu amb tots» els grups polítics de l'Ajuntament de Tarragona

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En el plenari d'aquest divendres, l'equip de govern, format per ERC i En Comú Podem, necessita aliances, ja que està en minoria. Un dels seus socis d'investidura, Junts per Tarragona, ja ha anunciat que hi votarà a favor, però l'altre, la CUP, no té decidit el posicionament. De fet, aquest dimecres al migdia s'ha fet una darrera trobada entre l'executiu i els cupaires per acostar posicions.

Si les cupaires no voten a favor dels comptes, caldrà veure el posicionament que adopten Ciutadans i el PSC, que presumiblement fins a darrera hora no faran públic el sentit del vot, tot i que en la comissió informativa es van abstenir. El Partit Popular és l'únic grup del consistori que ha confirmat que hi votarà en contra.

El ple de l'Ajuntament de Tarragona votarà els pressupostos aquest divendres. | Mauri

L'alcalde Ricomà ha assenyalat que «treballem amb la perspectiva d'aprovar uns pressupostos amb el que Tarragona farà un salt endavant en temes socials, en cultura, patrimoni, en l’impuls del comerç, el feminisme i l’educació». El batlle ha destacat que «presentem un pressupost que demostra un pas ferm per la igualtat d’oportunitats i una ciutat més equitativa per tothom».

Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, ha assegurat que «aquests pressupostos són necessaris i fonamentals per poder avançar i tirar endavant la ciutat». Aguilar ha remarcat l'impuls que els comptes donen a les polítiques socials i feministes, així com les inversions en centres cívics.

El Banc de la Ciència i del Coneixement

Per altra banda, durant la trobada amb la premsa tarragonina, l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà ha anunciat que el nom definitiu que tindrà l’edifici del Banc d’Espanya és el Banc de la Ciència i del Coneixement (El Banc).

El Banc d'Espanya serà el Banc de la Ciència i del Coneixement | Àngel Ullate

Segons ha explicat Ricomà, es proposa un nom clar i entenedor per al projecte que inclou tant l’origen com el nou ús i el nou enfocament que es dóna a l’equipament: Banc de la Ciència i del Coneixement, que fàcilment es pot abreujar com El Banc.

L'alcalde de Tarragona ha dit que es tracta d’una opció que aglutina, doncs, passat, present i futur, però que, sobretot remet a termes positius de «riquesa», de preservació i d’intercanvi. Un espai de trobada i d’intercanvi de persones i de coneixements, en un procés de compartició, empoderament i participació reals.

"🚨 SEGURETAT: Tarragona té més policia a partir d’avui" "📝 AGENDA: El Moll de Costa de TGN presenta nova onada d'exposicions gratuïtes"