Pau Ricomà crida «a la calma» i a aïllar «qualsevol manifestació i actitud violenta»

L'alcalde demana que els cossos policials investiguin si es van dur a terme «actuacions no conformes als protocols» | Ciutadans mostra el seu suport «a les forces i cossos de seguretat de l'Estat»
L'equip de govern tarragoní, durant la declaració institucional arran dels greus aldarulls viscuts a la ciutat la nit d'aquest dimarts, 15 d'octubre. | Cedida

 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, format per ERC i En Comú Podem, ha fet una declaració institucional aquest matí de dimecres, 16 d'octubre, arran dels aldarulls viscuts a la ciutat la nit d'aquest dimarts, 15, un cop finalitzada la manifestació de protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics catalans pels fets de la tardor de 2017.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El batlle de la ciutat, Pau Ricomà, ha expressat «el nostre rebuig frontal a qualsevol acció violenta. Volem fer palès que el diàleg i les vies pacífiques són els únics instruments capaços d'avançar cap a una societat millor». Així mateix, també ha demanat als cossos de seguretat que investiguin «si en el transcurs dels incidents es van produir actuacions no conformes amb els protocols o càrregues contra grups de persones que no tenien una actitud violenta». 

 

Ciutadans condemna els aldarulls i el PSC demanar convocar la junta de portaveus

D'altra banda, Ciutadans ha manifestat «el seu absolut rebuig i condemna davant dels aldarulls a les portes de la subdelegació del Govern i la Rambla Nova de Tarragona protagonitzats per separatistes radicals en protesta per la sentència del procés». Així mateix, els taronges han volgut mostrar el seu suport a les forces i cossos de seguretat de l'Estat que treballen per mantenir l'ordre i defensar els drets i llibertats de tots els ciutadans.

 

El principal grup municipal del consistori tarragoní, els socialistes, han reclamat al govern català que garanteixi «la convivència, la seguretat ciutadana i l'autogovern. Les crides a la confrontació i la desobediència són gravíssims errors, com ho és minimitzar la gravetat dels aldarulls i desperfectes que ha patit la nostra ciutat». El PSC també s'ha sumat a la «crida a la calma» però ha reclamat «una rectificació per acabar amb una deriva altament perjudicial per al país».

 

Així mateix, han exigit a l'alcalde Ricomà que «convoqui la junta de portaveus per tractar els fets ocorreguts i conèixer quins han estat els danys tant personals com materials».

 

I pel que fa als populars, el portaveu del grup municipal dels conservadors tarragonins, José Luís Martín, ha exigit a l'equip de govern que reconegui que «les seves manifestacions no són pacífiques». Per Martín, «l'alcalde Ricomà està caient en una greu irresponsabilitat perquè no condemna la vulneració dels drets fonamentals que estem vivint els tarragonins amb unes concentracions que només busquen trencar la nostra convivència». 

 

El PP de Tarragona s'ha manifestat en la mateixa línia que Ciutadans i ha fet públic «el nostre suport i agraïment a les forces i cossos de seguretat de l'Estat». 

Més notícies de la categoria Tarragona