Pau Ricomà en roda de premsa.

Pau Ricomà deixa la Diputació de Tarragona per treballar «al 100% per la ciutat»

Ho ha anunciat aquest vespre en una entrevista a 'TAC 12'

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, deixa la Diputació de Tarragona. El batlle tarragoní ho ha anunciat aquest vespre en una breu entrevista a 'TAC 12', on ha detallat que es tracta d’una decisió «parlada i tractada, que ja fa un mes que vaig exposar a la direcció del partit» i presa per tal d’enfocar-se, al cent per cent, en la ciutat. Ricomà ha explicat que «el meu esforç se centrarà en la reactivació de Tarragona». Pel que fa al seu substitut a l'ens supramunicipal, el batlle ha apuntat que aquest és un tema «que deixo als òrgans de partit, és la seva tasca i no em competeix a mi».

Amb tot, Ricomà ha volgut insistir en els motius que l'han dut a prendre aquesta decisió i ha exposat que «les raons s'entenen perfectament, ja que una ciutat com Tarragona el que es mereix és un esforç de més del cent per cent, i aquest esforç és el que gustosament estem dedicant, estem fent tot l'equip, dedicats únicament a la governabilitat d'aquest municipi que tant ens estimem».

Laura Castel marxa per centrar-se en el Senat

L'altra titular de la conversa televisiva ha estat la marxa, com ja s'havia especulat, de la consellera republicana Laura Castel, que deixa l'Ajuntament per centrar-se en la seva tasca al Senat espanyol. L'alcalde Ricomà, en aquest sentit, ha volgut aclarir que no es tracta d'una decisió «unilateral, amb presses» sinó que és «una cosa compartida, pensada per tots, amb el benentès que Laura Castel és una dona molt important a la ciutat de Madrid, una persona que representa molt bé Tarragona en temes fonamentals, com les qüestions ferroviàries, energètiques o de la indústria petroquímica, i també temes de ciutat».

El relleu, ha confirmat l'alcalde, l'agafarà Cinta Pastó, a qui ha qualificat de «dona potent, una persona amb una gran orientació social». Ricomà ha apuntat que, amb aquest canvi, encara han de decidir «com el cartipàs municipal s'adapta a les característiques de cadascun dels nostres representants. En principi, evidentment, pot ser que Pastó agafi alguna de les responsabilitats de Laura Castel, però també en podria agafar d'altres».

El cas Inipro

Preguntat pel cas Inipro i l'acusació particular de l'Ajuntament de Tarragona, Ricomà ha respost que «evidentment que ha estat una decisió difícil, però nosaltres som una institució que representa tota la ciutat i, si hi ha una instrucció que fa veure que hi ha delictes o presumptes delictes contra els béns comuns del municipi, l'Ajuntament s'ha de personar per defensar els interessos de tots». Dit això, ha explicat, «com a institució tampoc participarem en cap judici paral·lel; ha de ser la justícia qui prengui les decisions i, per descomptat, amb la presumpció d'innocència que tothom mereix».