Pau Ricomà, assegut, durant la compareixença d'aquesta tarda

Pau Ricomà exigeix a la Generalitat els diners necessaris per desenvolupar el Plaseqta

El batlle ha criticat durament a la conselleria d'Interior

La notícia que el govern  de la Generalitat de Catalunya ha ajornat  la instal·lació d'una xarxa de sensors  als polígons petroquímics  per manca de pressupost ha caigut molt malament a la plaça de la Font, seu de l'Ajuntament de Tarragona. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El malestar ha arribat fins a tal punt que el batlle de la ciutat, el republicà  Pau Ricomà, ha alçat la veu per reclamar al seu company de files, i actual president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, que es destinin els diners  per desenvolupar  el Plaseqta. Ricomà ha valorat que es tracta d'una eina «imprescindible» per la seguretat dels veïns de la ciutat i dels municipis més pròxims.

També ha carregat contra la «incoherència» de la conselleria d'Interior, després que el conseller Miquel Sàmper afirmés que no hi ha pressupost per adquirir els sensors químics que han de perimetrar el polígon petroquímic ni tampoc per desenvolupar el pla. Unes manifestacions que contrasten amb «el compromís» del seu antecessor, Miquel Buch. «Estem en una zona molt sensible i la gent necessita seguretat», ha afegit el batlle.

«Un nyap més dels Jocs»

El batlle no s'ha oblidat, tampoc, del requeriment  que ha rebut el consistori per part del ministeri de Cultura. Cultura ha reclamat a l'Ajuntament de Tarragona el retorn d'una subvenció de 114.000 euros pels Jocs Mediterranis.

Ricomà ha carregat contra l'anterior equip de govern municipal, format pel PSC i el PP. «Diria que les coses no les van fer bé i que és un nyap més dels Jocs», ha reblat l'alcalde republicà de Tarragona.

La consellera socialista de Tarragona, Begoña Floria, ha assegurat a les xarxes socials que, en realitat, aquest requeriment respon a un descuit de l'actual equip de govern:«No han aportat la documentació que el ministeri va demanar el setembre de 2019. Forma part de la gestió diària a què han de fer front, és la seva responsabilitat ara».