GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pau Ricomà reestructura el govern municipal de Tarragona

El tercer tinent d'alcalde, Xavi Puig, cedeix les competències de Neteja i Domini Públic a Jordi Fortuny i Paula Varas respectivament
L'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, al Palau municipal. | Àngel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dilluns una modificació del cartipàs municipal, en què l'actual tercer tinent d'alcalde, Xavi Puig, cedeix les competències de Neteja i Domini Públic, que passen a mans de Jordi Fortuny i Paula Varas, respectivament.

 

En el decret de modificació del cartipàs, signat per l'alcalde, Pau Ricomà, també s'especifica que Puig traspassa a la mateixa Varas les competències de Llicències i comunicacions ambientals, mentre que Patrimoni municipal passa a mans d’Hermán Pinedo. D’altra banda, el segon tinent d’alcalde, Jordi Fortuny, assumeix una nova atribució: els contractes menors d’obra que afectin el Palau municipal.

 

Tot i perdre dues carteres importants, Xavi Puig es manté com un dels homes forts del govern Ricomà, amb competències tan rellevants com Espais Públics, Urbanisme i Mobilitat. Alhora, també és el portaveu del govern municipal.

 

 

«Canvis ja previstos»

Jordi Fortuny ha explicat a ‘Tarragona Digital’ que els canvis anunciats aquest dilluns «és una cosa que ja teníem parlada des d’un principi i no és cap improvisació». En aquest sentit, el segon tinent d’alcalde ha explicat que «el fet que jo assumeixi l'àrea de neteja és causat per les meves competències en personal, ja que hem de dotar de múscul el departament, que compta actualment amb pocs recursos humans. Alhora, també té relació amb la meva responsabilitat en contractació, perquè hem d’afrontar el nou contracte de la brossa».

 

D'esquerra a dreta, Xavi Puig, Pau Ricomà i Jordi Fortuny, en roda de premsa. | TarragonaDigital

 

En un primer moment, Pau Ricomà, Jordi Fortuny i Xavi Puig, les tres persones del govern amb experiència municipal, van agafar les regnes de les àrees més potents de l'Ajuntament de Tarragona. Mes i mig després de la constitució del nou govern, aquells consellers i conselleres sense experiència prèvia municipal ja coneixen la casa i estan preparats per afrontar nous reptes. Ara, l'alcalde Ricomà comença a repartir joc.

 

Tot esperant l’entrada de la CUP al govern, s’acabi produint o no, Jordi Fortuny ha anunciat que «d’aquí a finals d’any estic convençut que hi haurà més canvis i jo mateix segur que deixaré algunes competències». El segon tinent d’alcalde ha explicat que «el fet de realitzar aquests canvis és una bona notícia, perquè demostra que hem entrat ja en velocitat de creuer».