L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, al seu despatx d'alcaldia

«Sobretot, us ho demanem»: Ricomà apel·la a la responsabilitat ciutadana per fer front a l'alt risc de contagi

En un vídeo a les xarxes socials, l'alcalde de Tarragona reclama evitar «el relaxament» i les reunions de més de deu persones

En un vídeo a les xarxes socials, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat avui la col·laboració de la ciutadania per frenar la pandèmia de la Covid-19 al municipi. Ara mateix, la capital del Tarragonès es troba en un risc alt de contagi, després d’una dinàmica negativa durant les últimes setmanes, i que podria derivar en una situació delicada i complexa, amb l’inherent risc de la transmissió comunitària.

A les portes de la tornada a l’escola, i per tal d’evitar les realitats viscudes d’altres ciutats de la demarcació, com ara Reus o Tortosa, Ricomà ha apel·lat a la responsabilitat de tarragonins i tarragonines, tot demanant vèncer el relaxament social en entorns familiars i d’amistats i «evitar fer reunions de més de deu persones». «Sobretot, us ho demanem», ha remarcat l’alcalde.

El consistori anunciarà noves mesures aquesta setmana

Ara mateix, l’índex de risc de brot de la ciutat de Tarragona és de 153,76 —segons les dades del mapa interactiu de la CCMA, en el qual es basa l’alcalde—, a les portes d’un risc molt alt, i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa en l’1,63 superant, evidentment, l’1, xifra de la qual cal baixar perquè l'epidèmia s'estabilitzi i no continuï creixent.

Ricomà també ha apuntat que «aquesta setmana treballarem tots a la vegada per poder aturar aquesta pandèmia i anunciarem una sèrie de mesures comunicatives, sancions, inspeccions i iniciatives de conscienciació». «La situació pot ser realment molt complicada», ha remarcat, «és per això que us demano la col·laboració de tots».


Comentaris