El Petit de Cal Eril i Carlos Sadness encisen el públic del Minipop

Germà Aire, Rombo, Yawners i Invisible Harvey impregnen Tarragona de pop i rock català
Gavaldà ha assenyalat que la banda de Germà Aire «ho petaran molt fort» | ACN

 

El Minipop ha arrencat la segona jornada del festival aquest dissabte amb les actuacions d'El Petit de Cal Eril, Germà Aire, Carlos Sadness, Yawners i Invisble Harvey al passeig de les Palmeres de Tarragona. El certamen ha exhaurit totes les entrades d'una novena edició plena d'estrenes de treballs discogràfics com el d'El Petit de Cal Eril. El seu líder, Joan Pons, ha expressat que encaren amb molta energia la gira del nou disc 'Energia Fosca'. També han presentat àlbum Yawners i Rombo. El director artístic del Minipop, Lluís Gavaldà, ha assegurat que és l'edició que han «notat més» que el públic aposta per l'existència del festival.

El festival ha obert portes a mitja tarda amb les actuacions de la formació emergent Rombo i Germà Aire i amb els diversos tallers de música, cuina, treballs manuals. A més, ha comptat amb espais com el del silenci, on petits i grans han escoltat música amb auriculars. El director artístic s'ha mostrat molt satisfet per l'acollida del públic i ha afirmat que el «divendres és el dia dels nervis, avui el de gaudir i demà el de la tristor», atès que es posa el punt final a sis mesos de feina. Gavaldà ha assenyalat que el festival ja forma part del «paisatge cultural de la ciutat». Segons el seu parer, la banda de Germà Aire «ho petaran molt fort», Invisible Harvey serà una «sorpresa per a tothom» i el moment «més àlgid» el protagonitzarà Carlos Sadness, que serà un dels últims a actuar.

El Petit de Cal Eril encisa el públic del Minipop amb la presentació del seu nou disc | ACN

 

El Petit de Cal Eril estrena 'Energia Fosca'

El cantant d'El Petit de Cal Eril, Joan Pons, ha explicat que estan molt contents amb la publicació del nou disc 'Energia Fosca' el passat 17 de maig. El músic i la seva banda de pop sintètic han tocat cançons com 'Sento' o 'Ets una idea' durant la seva actuació, en la qual ha predominat un ambient intimista i amb poca llum. Prèviament, Pons ha detallat que han intentat fer un disc aportant «alguna cosa nova». «Per nosaltres mateixos, hem intentat que a nivell de forma sigui el més diferent possible, malgrat que hi ha un fil conductor que ens uneix amb els altres discos», ha resumit Pons.

Preguntat sobre si canviarien la seva forma d'actuar davant d'un públic familiar, Pons ha manifestat que no és necessari, perquè segons ell, tant els nens com els grans gaudeixen quan veuen algú actuant de forma «autèntica». «Jo també tinc fills i adaptar els horaris perquè hi puguin anar famílies ho trobo una bona iniciativa», ha afegit.

Entre els pares del públic, l''Helena Gómez comparteix que serien necessaris més festivals amb vocació conciliadora. Ella és la primera vegada que ve al Minipop amb la seva filla i ha expressat que s'ho han passat molt bé. «Sempre havia estat temptada de venir però em feia mandra que hi hagués tanta canalla», ha reconegut. Tot i això, ha assegurat que han gaudit molt de la programació dels dos dies viscuts fins al moment.

Una família escoltant música en un dels espais de la novena edició del Minipop | acn

 

"❗ANÀLISI: Els reptes del futur ajuntament sobre el patrimoni de TGN" "✝ Jaume Pujol Balcells s'acomiada amb una última missa a la Catedral de TGN"