‘El Petonet’ de Tarragona, reconegut com un dels millors licors d’arròs del món

La beguda, elaborada a base d’arròs del Delta de l’Ebre, ha obtingut dues estrelles d’or a Brusel·les per la seva qualitat
Responsables de la beguda 'El Petonet' recollint el darrer premi internacional | Carlos Martínez

 

El licor d’arròs ‘El Petonet’, producte creat pel restaurador tarragoní José López i embotellat per la licorera Jané de El Vendrell, està d’enhorabona. En el marc de la International Taste & Quality Institute (iTQi), aquesta beguda tarragonina ha obtingut una elevada puntuació i dues estrelles d’or en un tast a cegues entre més de 250 experts. Tots ells l’han valorat com un dels millors licors d’arròs. Aquest reconeixement se suma al que ja va obtenir el 2018 com a producte més innovador en la seva categoria a Innoval (Fira Internacional Alimentària de Barcelona), fet que el situen, amb només tres anys d’existència, com una de les begudes de referència, innovadora i de qualitat de l’actualitat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Licor d’arròs ‘El Petonet’

El licor d’arròs ‘El Petonet’ està compost per arròs del Delta de l’Ebre i productes naturals d’alta qualitat, que fan d’ell, segons els autors «una beguda excepcional i deliciosa». El seu impulsor, José López, el defineix com a «únic» ja que es caracteritza per ser un producte vegà, sense gluten, baix en sucres i apte per a intolerants a la lactosa. Els experts el valoren com a «sorprenent i agradable, amb una cremositat suau en boca i molt equilibrat amb aromes intenses». 

 

Bombons i sorbet d’arròs

Tal com indiquen els seus creadors, el licor d’arròs ‘El Petonet’ és molt versàtil ja que es pot prendre sol amb cafè, amb te i fins i tot es pot usar per elaborar postres. José López, el seu creador i figura clau del projecte, ha fet un pas més enllà i, sota el distintiu de ‘El Petonet’, també ha ideat altres productes com bombons especials i un sorbet d’arròs. Per una altra banda, també s’ha apostat per la creació d’un nou combinat format per: licor ‘El Petonet’, cervesa, granissat de llimona a parts iguals i un toc de llima. 

 

Imatge de tres envasos diferents del licor d'arròs de 'El Petonet' | Carlos Martínez
 

 

  

Josep Maria Rosselló, creador de la imatge de la marca

El creador de la imatge de marca de ‘El Petonet’ és el reconegut artista tarragoní Josep Maria Rosselló, qui per dissenyar-la es va inspirar en elements identificadors de la ciutat de Tarragona. El pintor i dibuixant explica que el llavi que figura en el logotip de la marca, al no estar comissurat, permet identificar tant un llavi masculí com femení ja que tal com indica «els petonets no entenen de gènere».