Floria la pífia a les xarxes per excusar les grades buides als Jocs Mediterranis

Begoña Floria tuiteja una imatge de la final de la Champions League de Waterpolo de l'any 2014 com si fos l'Europeu de Waterpolo que s'està duent a terme aquests dies a Barcelona
Imatge de les grades dels Jocs Mediterranis durant la final de waterpolo. | Fabian Acidres

 

 

La política de Twitter està molt estesa. Les piulades s'han transformat en un dels vehicles preferits dels polítics per deixar anar el missatge del dia. En el cas dels polítics de Tarragona, els polítics del PSC, sembla que les crítiques pels Jocs del Mediterrani encara cuegen. No es pot entendre de cap altra manera el tuit que aquest matí de dilluns ha penjat la portaveu del Grup Municipal del PSC a l'ajuntament tarragoní Begoña Floria. A la piulada, acompanyada d'una foto, Floria deia, literalment, el següent: «Atenció!!! Foto oficial dels campionats europeus de waterpolo a Barcelona. Grades Buides. Cap crítica a les xarxes dels opinadors mediàtics barcelonins. I després diuen que no és antitarragonisme».

 

Res a dir amb el missatge. Un missatge polític com qualsevol altre. La notícia sorgeix quan es comença a furgar a la imatge que acompanya la piulada de la política socialista.

 

 

Dins la fotografia

 

A la fotografia, que il·lustra aquesta notícia, es poden veure les graderies buides i sembla percebre's un senyor a les grades del fons, les de cantó muntanya.

 

Si es té curiositat en veure qui és l'únic espectador a qui es refereix Begoña Floría hi ha un objecte que crida més l'atenció, la publicitat estàtica. La publicitat estàtica diu «LEN CHAMPIONS LEAGUE FINAL SIX BARCELONA». Això ja no quadra amb el que havia dit Floria sobre que la imatge era la foto oficial dels Campionats Europeus de Waterpolo.

 

Ens endinsem en veure quina és la imatge oficial dels Campionats Europeus de Waterpolo que s'estan fent a Barcelona, a les piscines Bernat Picornell. És possible que aquest campionat sigui d'estar per casa i no tingui ni imatge ni logo però aquesta és una suposició que amb una breu recerca pels cercadors d'internet queda demostrat que és errònia. Els Campionats Europeus de Waterpolo tenen logo i imatge oficial com es pot comprovar a la seva web.

 

Així doncs, si els Europeus de waterpolo tenen imatge i logo propi el sentit comú portar a pensar que aquest logo i imatge serà el que ocupi part de la publicitat estàtica de la instal·lació on es fa la competició. I si ens dediquem a mirar vídeos dels 9 dies que porten de jornades veurem que efectivament és així. Tant el logo com la imatge estan a la publicitat estàtica. Bé, també altres marques comercials que no citarem però que no apareixen a la imatge que ha tuitejat Floria.

 

Dins la piulada

 

Ens queda doncs, abans de concloure que ha estat una relliscada per part de la política socialista, el text de la piulada. Floria comença el tuit dient «Atenció!!! Foto oficial dels campionats europeus de waterpolo a Barcelona». I sí, té raó. La imatge que penja es pot trobar a la web oficial dels Campionats Europeus de waterpolo però a l'enllaç que fa referència a la seu de la competició.

 

O sigui, la foto és una imatge de les piscines Bernat Picornell acollint una competició de waterpolo, per ser més precisos la final a sis del campionat europeu de clubs - la Champions League- de la temporada 2013-2014 però no dels Campionats Europeus que s'estan portant aquest mes de juliol d'enguany, 2018. Vindria a ser com la diferència entre el ser i l'estar; que la imatge estigui a la web oficial dels Europeus no vol dir que sigui una imatge d'un partit dels Europeus.

 

I si per qualsevol cosa, la Portaveu socialista, Begoña Floría, tingués la idea de respondre a aquest article acusant-nos d'antitarragonisme, cal tenir present que és una política amb molts anys d'experiència, doncs podem respondre que no només hem trobat la notícia cercant, cercant per la xarxa sinó que també hem rebut un correu oficial dels Campionats europeus de Waterpolo en la que ens confirmen que es tracta d'una imatge antiga, de la Champions League de waterpolo que es va disputar l'any 2014 a Barcelona i que, a més a més, «és d'un entrenament».

 

En fi, per anar acabant, les xarxes socials són un perill i quan s'utilitzen de qualsevol manera encara més.