ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

La Guàrdia Urbana xifra en 188 els pisos ocupats il·legalment a Tarragona

Es troben principalment als barris de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, però el nombre al centre de la ciutat també és «significatiu»
Els Mossos d'Esquadra, al davant d'un bloc ocupat il·legalment a la Part Alta de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona xifra en 188 el nombre de pisos ocupats il·legalment a la ciutat. La xifra, però, canvia a mesura que passen els dies perquè es tracta d'un «problema molt viu», segons l'intendent major del cos, Enrique Fernández Ferreira. Durant els darrers mesos, s'han executat 86 desnonaments i s'han solucionat 9 casos amb l'acord d'un lloguer social. 44 dels pisos ocupats pertanyien a propietaris i la resta a entitats bancàries. «Es tracta d'una dada que s'està estabilitzant», ha dit el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Javier Villamayor. 

 

 

L'any 2018 es van desallotjar 86 ocupacions il·legals a Tarragona

L'any passat a Tarragona es van produir 86 desallotjaments d'ocupacions il·legals. Així ho ha constatat la Guàrdia Urbana de la ciutat després de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimarts al matí. A hores d'ara, i segons dades del cos, hi hauria prop d'un centenar d'ocupacions il·legals, encara que el nombre varia constantment. Del total de les ocupacions, 44 s'han produït en immobles de propietat particular i la resta de propietat d'entitats financeres o bancàries. A més, en 16 casos s'ha impedit que el pis es tornés a ocupar. 

 

En total, l'any 2018 la policia local va tenir coneixement de 188 pisos ocupats. La majoria es troben en els barris de Ponent, Sant Salvador o Sant Pere i Sant Pau. Tot i això, el regidor Javier Villamayor ha expressat que «el nombre al centre de la ciutat també és significatiu». A la Part Alta, per exemple, un bloc ja ha estat denunciat pels veïns. També al carrer Orosi del Serrallo o al barri de Torreforta, on la convivència entre ocupes i veïnat no és la millor

 

Al carrer Segarra de Torreforta la situació entre els veïns i els ocupes és molt preocupant. | TarragonaDigital

 

Només nou ocupacions il·legals han acordat un lloguer social

Des del consistori han assegurat que la comunicació entre la Guàrdia Urbana i els Serveis Socials és «molt bona». De fet, el regidor Javier Villamayor ha destacat que aquesta fluïdesa és el «gran canvi» respecte a l'any anterior. Tot i això, fins al moment només nou ocupacions il·legals s'han solucionat amb un acord de lloguer social. 

 

Per altra banda, Villamayor també ha subratllat la «important» col·laboració entre la Guàrdia Urbana i les entitats veïnals. «Són ells els que habitualment ens fan saber de l'existència d'una ocupació il·legal», ha dit el regidor. Per últim, Villamayor ha manifestat que «la dada d'ocupacions s'està estabilitzant».