NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Un operari de neteja treballa al barri La Granja de Tarragona.

Comença el Pla Integral que netejarà a fons els barris de Tarragona

La primera zona on treballaran la Brigada d'Intervenció Ràpida, els operaris de neteja i els de jardineria és a La Granja, on els veïns demanen «civisme» i «manteniment»

Aquest dimarts ha començat el Pla Integral de Millora que netejarà a fons i posarà al dia tots els barris de Tarragona. Per primera vegada, els serveis de neteja, jardineria, Brigada d'Intervenció Ràpida (BIR) i Guàrdia Urbana treballaran coordinats per «posar a punt tota la ciutat», segons expressava el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP). La primera zona on s'ha començat a treballar és La Granja. Els veïns celebren la mesura però demanen «civisme» i «manteniment». «Si no, no servirà de res», recalcaven. 

La coordinació serà clau entre els operaris del consistori per tal de dur a terme aquest pla. Les actuacions començaran amb la poda dels arbres per part de l'equip de jardineria, servei que acaba de renovar contracte amb l'Ajuntament. Després, continuarà la BIR, que arranjarà voreres i elements de la via publica. Per últim, els equips de neteja treballaran per deixar-ho tot polit

Després de treballar a La Granja, els operaris es desplaçaran fins al barri del Serrallo, en concret a la plaça Sant Magí. A partir del 8 de novembre i fins al dia 26, l'objectiu serà rentar la cara dels carrers Cardenal i Barraquer, Avinguda Roma, Pere Martell, passeig de la Independència, Francesc Bastos, Mallorca, Eivissa, Manuel de Falla, Felip Pedrell, Smith, Pere Martell, Josep Català Rufà i Torres Jordi. 

El veïnat de La Granja reclama «civisme» i «manteniment»

L'Ajuntament ha marcat els passos a seguir d'aquest Pla després de converses amb les diferents associacions de veïns. De fet, després d'una reunió d'urgència amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, el consistori va fer el pas endavant per executar el Pla Integral. Al barri de La Granja, els ciutadans han celebrat l'arribada dels operaris, però han avisat del següent: «O la gent és cívica i hi ha manteniment, o això no servirà de res»

Els excrements de gos i la brutícia que s'acumula als contenidors són dos dels aspectes que més preocupen entre els habitants de La Granja. «El barri estava molt brut i aquesta actuació és molt necessària, perquè La Granja és un barri molt bonic», manifestava la Juana Mari López, veïna de tota la vida. A més, afegia: «Estaria bé que continuessin amb aquestes actuacions i que la gent es mentalitzés que cal ser cívic». 

Un altre veí del barri, Miguel A., criticava que «La Granja estava abandonada». També carregava contra «la gent que ho llença tot al carrer i no fa més que generar brutícia». Coincidia amb ell la Petra Tabuyo, qui reivindicava que «caldrien actuacions d'aquest tipus més habitualment». Per la seva banda, el Manuel López, qui viu a la zona des de fa anys, lamentava el «poc civisme» de la gent amb gossos. «Cal conscienciar la gent perquè reculli els excrements», apuntava. 

Però la neteja no és l'únic aspecte que es treballarà durant l'execució del Pla. Els operaris de la BIR també faran actuacions puntuals en els diferents barris de Tarragona. En aquest sentit, els veïns de La Granja manifestaven que «les rajoles són un perill» i que «cal arranjar les voreres».

Un operari de neteja treballa al barri La Granja de Tarragona.
Un operari de neteja treballa al barri La Granja de Tarragona. | TarragonaDigital

«Tarragona pot estar més neta i per això engeguem el Pla»

El regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP), reconeixia que «Tarragona pot estar més neta» i que «per això engeguem aquestes actuacions». Tot i això, deixava clar que el Pla Integral de Millora no s'activa per les crítiques que les entitats veïnals i la ciutadania han fet arribar a l'equip de govern. «Ja ho teníem al cap des de feia mesos», assegurava. 

Les actuacions, que han començat a La Granja i s'estendran per tota la ciutat, no suposaran cap cost addicional per l'Ajuntament. «L'únic que hem fet és coordinar els diferents serveis», explicava el regidor. De fet, reconeixia també que era la primera vegada que operaris de neteja, jardineria, BIR i Guàrdia Urbana treballaven plegats

Un operari neteja una brossa al barri de La Granja de Tarragona.
Un operari neteja una brossa al barri de La Granja de Tarragona. | TarragonaDigital