La Disfressa d'Or de Tarragona estrena nou format aquest diumenge

L'espectacle, on no hi seran ni Rei ni Concubina, començarà a les 20.00 hores a la Tarraco Arena Plaça

 

La Disfressa d'Or de l'any passat va tornar a batre rècords de públic. | Joaquim

 

La Disfressa d'Or, l'espectacle més destacat del Carnaval de Tarragona, estrenarà diumenge alguns canvis. El Rei Carnestoltes i la Concubina, que tradicionalment comptaven amb un espai de temps de mitja hora per presentar-se davant la ciutadania, no apareixeran. El temps de durada de la gala s'ha escurçat en aproximadament una hora i, a més, se celebra per primera vegada en diumenge. El 'show' el presentarà el ballarí i cantant tarragoní Carles Carrasco i començarà a les 20.00 hores, en el que serà el primer gran acte del programa d'enguany.

 

Novetats en la Disfressa d'Or de l'any 2019

La Disfressa d'Or de Tarragona serà, aquest 2019, un pèl diferent. La gala se celebrarà per primera vegada en diumenge. Això afavorirà els assajos a les comparses i també l'assistència d'un públic més familiar. Abans se celebrava el primer dijous de carnaval i això provocava que els participants haguessin d'assajar fins altes hores de la matinada el dia abans.

 

La segona de les novetats té relació amb el Rei Carnestoltes i la Concubina. Per primer cop, no apareixeran en aquest espectacle. Amb l'objectiu de donar més rellevància a la seva figura, l'Ajuntament de Tarragona ha ideat un 'show' exclusivament per ells. Tindrà lloc al Palau de Congressos el pròxim 27 de febrer, després que el Teatre Tarragona, espai on s'havia de celebrar, s'hagi tancat 'sine die' per la caiguda d'elements ornamentals. 

 

La tercera novetat té a veure amb la durada de l'espectacle: dues hores amb pausa inclosa. Amb respecte l'any 2018, s'escurçarà en gairebé una hora. Aerodance, comparsa guanyadora de l'edició de l'any passat, obrirà la gala. 14 comparses més competiran per aconseguir la primera posició i el sèquit del Rei i la Concubina —Nou Ritme i Cromàtic Fusion— es presentaran davant del públic amb dos balls de cinc minuts cadascun. L'espectacle el presentarà el ballarí i cantant tarragoní Carles Carrasco. 

 

Imatge de la Disfressa d'Or de Tarragona de l'any 2018, presentada per Josep Bordas. | Joaquim

 

Menys de 200 entrades disponibles per la Disfressa d'Or

La Disfressa d'Or és un dels espectacles estrella del Carnaval de Tarragona. Any rere any bat récords de públic i aquest 2019 no podia ser menys. A només alguns dies de l'inici del 'show', les entrades disponibles no arriben a les 200. Encara es poden adquirir a les plataformes de venda online Atrapalo i Ticketea

 

L'edició d'aquest 2019 serà especial perquè, a més dels canvis, la Disfressa d'Or celebrarà el seu vintè aniversari. Ja falta menys per conéixer el guanyador d'aquesta nova edició.