Els treballadors d'Endesa a Tarragona buiden les oficines per reivindicar un nou conveni

Entre les 11.30 i les 12.00 hores, més d'un centenar de treballadors i una cinquantena de pensionistes de l'empresa han tallat amb una concentració l'N-340
Treballadors i jubilats d'Endesa a Tarragona han tallat l'N-340 aquest dimarts al matí. | Cedida

 

Un centenar de treballadors i una cinquantena de pensionistes d'Endesa a Tarragona han tallat aquest dimarts al matí l'N-340 a Bonavista per reclamar un nou conveni laboral i la no eliminació de la bonificació per electricitat. Tal com informava aquest dilluns TarragonaDigital, la plantilla de l'empresa ha programat mobilitzacions a Catalunya pels últims dimarts del mes de gener. Entre les 11.30 i les 12.00 hores, els treballadors han buidat les oficines i s'han situat al centre de la carretera amb pancartes i banderes dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT. 

 

 

Els treballadors d'Endesa tallen l'N-340 a Tarragona

A les 11.30 hores d'aquest dimarts, 15 de gener, un centenar de treballadors i una cinquantena de jubilats d'Endesa a Tarragona han tallat l'N-340. Es tracta de la primera de les tres jornades de mobilitzacions convocades pels sindicats majoritaris, a Catalunya CCOO i UGT, per reclamar un nou conveni laboral per la plantilla. 

 

Armats amb pancartes i banderes, els treballadors han marxat de les oficines i han tallat durant mitja hora la carretera. «Estem molt satisfets amb la resposta perquè el 100% dels treballadors han secundat la vaga», explicava el delegat de CCOO Tarragona a Endesa, Carlos Biel. Si res no canvia, les manifestacions es repetiran els pròxims 22 i 29 de gener. 

 

Les negociacions amb Endesa, aturades

Les negociacions dels treballadors amb Endesa segueixen aturades. La plantilla no té conveni laboral des del passat 1 de gener, quan va expirar l'acord signat fins aleshores. Una de les principals reclamacions és que l'empresa mantingui les bonificacions per electricitat, una part del sou que els treballadors cobren amb espècies. 

 

Després de la concentració d'aquest matí, els treballadors s'han trobat una nota informativa de l'empresa on «amb bones paraules, ens criticaven per no acceptar la seva oferta de conveni». «Diu molt d'una empresa que no s'assentin a negociar amb els treballadors però enviïn notes informatives criticant-los», lamentava Biel.

 

Segons els sindicats, els últims quatre anys els treballadors han fet esforços i l'empresa ha guanyat diners, però «han marxat a Itàlia, perquè és ben sabut per tots que estan desmantellant Endesa a Espanya». Les reivindicacions dels treballadors i pensionistes seguiran durant el que resta de mes.