Imatge del saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona

Tarragona desbloqueja el pressupost en rebutjar les al·legacions dels treballadors

L'equip de govern s'ha basat en un informe d'intervenció

El ple  de l'Ajuntament de Tarragona  ha desbloquejat  aquest dilluns el  pressupost municipal  del 2021 un cop ha rebutjat  les  al·legacions als comptes presentades pels representants dels treballadors del consistori. El govern local (ERC i ECP) juntament amb Junts per Tarragona i la CUP han desestimat les al·legacions, basant-se en un informe d'intervenció que apuntava que «les reclamacions  no s'ajustaven a les previsions legals», segons ha apuntat el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els empleats reclamaven increments  en partides de personal  que consideraven insuficients. Durant la celebració  del ple els treballadors  de l'ajuntament s'han concentrat  a la porta del consistori per reclamar solucions a les seves demandes. L'alcalde, Pau Ricomà, ha afirmat que «la mà està estesa i oberta per parlar amb els treballadors» i ha apuntat que hi ha demandes pendents de resoldre des de fa anys.

La reacció de l'oposició i una nova consellera

El ple també ha servit perquè Lorena de la Fuente prengués possessió com a nova regidora del grup de Ciutadans en substitució de Rubén Viñuales, que ha abandonat el partit i s'ha unit al PSC. Pel que fa al principal punt de l'ordre del dia, les reaccions de les forces de l'oposició han sigut diverses. Per un cantó, el portaveu de Junts per Tarragona, Didac Nadal, ha assegurat que «deixar enrere els deutes  amb els treballadors municipals és de justícia i exigirem una solució tan aviat com sigui possible». 

La CUP, a través de la seva consellera Eva Miguel, ha reclamat els següents compromisos a l'equip de govern: «una alternativa al pla de racionalització; l'aprovació, a un mes vista, de les bases d'estabilització generals; i l'elaboració, a un mes vista, d'un calendari dels processos selectius que es donaran aquest any». Begoña Floria, del grup municipal socialista, el principal grup de l'oposició, ha protestat perquè «Esquerra abusa del seu temps al plenari. Fa gairebé dos anys que governen i continuen amb l'antisocialisme com excusa».