Tarragona debatrà sobre el futur de la indústria química en un ple monogràfic el 13 de maig

La sessió se celebrarà en horari de tarda i comptarà amb la participació de representants veïnals, de l'AEQT, de la URV i de la Generalitat

L'Ajuntament de Tarragona debatrà sobre el futur de la indústria química en un consell plenari monogràfic que se celebrarà el pròxim 13 de maig, a les quatre de la tarda. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus del consistori tarragoní, reunida aquest dimecres. Durant la trobada també s'ha decidit que el ple porti el títol de «Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria química» i que hi participin persones externes, com experts, representants veïnals i d'entitats.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha explicat que «l’objectiu de la convocatòria del Plenari és fomentar el debat i escoltar les veus a propòsit de la indústria al territori. Mai s’havien portat veus externes al consell plenari, parlarem del tema i escoltarem a tothom». En el ple sobre la indústria química es convidarà a participar a diferents entitats veïnals, ambientals, l’AEQT, els sindicats, la URV i la Generalitat. Aquestes intervencions de persones externes centraran la primera part del plenari, amb un torn de paraula d'entre set i vuit minuts. La segona part, seran els representants polítics municipals els que prendran la paraula.

 

«Tothom té molt a dir al respecte»

Xavi Puig ha explicat que des de l’explosió química d'IQOXE el passat 14 de gener, s’han obert una sèrie de debats sobre el model productiu, la seguretat, les condicions laborals, la gestió del risc, el paper de les administracions o la informació a la ciutadania. En aquest sentit, el portaveu del govern ha dit que «com administració vam donar resposta arran de l’accident i hem pogut constatar, a base de les trobades que hem fet amb diferents sectors socials, que tothom té molt a dir al respecte».

 

Així mateix, ha assenyalat que «com a govern som conscients de la importància de la indústria química i volem una química segura. Arran de l’accident ja vam començar a fer una sèrie de reunions i ens vam pronunciar amb una declaració institucional, també vam adquirir el compromís que avui hem concretat, trobar-nos per convocar un ple monogràfic i treballar en consens».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'anunci de l'Ajuntament de Tarragona arriba el mateix dia que el Parlament de Catalunya ha constituït la Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica, que presideix la socialista Assumpta Escarp. En la sessió constitutiva s'ha anunciat que alguna de les reunions es podrien celebrar a Tarragona.

Més notícies de la categoria Tarragona