Imatge de l'incendi de la planta d'IQOXE a Tarragona

Tarragona suspèn el plenari sobre l'explosió d'IQOXE

L'acord s'ha pres a la Junta de Portaveus del consistori tarragoní

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Tarragona ha acordat postposar el plenari monogràfic «Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria química», que s'havia de celebrar el 13 de maig. La reunió del consell plenari estava prevista per debatre sobre la greu explosió química que es va produir el mes de gener d'enguany a la planta d'IQOXE, al polígon químic de la Canonja. 

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, va explicar, el 4 de març, que «l’objectiu de la convocatòria del plenari és  fomentar  el debat  i escoltar les veus a propòsit de la indústria al territori. Mai s’havien portat veus externes al consell plenari, parlarem del tema i escoltarem a tothom».  El plenari monogràfic tenia previst comptar amb la participació  de diferents entitats veïnals, ambientals, l’AEQT, els sindicats, la URV i la Generalitat. Aquestes intervencions de persones externes havien de centrar la primera part del plenari, amb un torn de paraula d'entre set i vuit minuts. La segona part, seria pels representants polítics municipals els que prendran la paraula.

Iniciatives polítiques

L'explosió química va generar desenes d'iniciatives polítiques per treure l'entrellat de tot plegat. A banda del plenari postposat del consistori tarragoní, el Parlament va constituir una comissió d'investigació que es va constituir el passat mes de març i el Senat espanyol va aprovar la constitució de l'Agència de Seguretat Química