Santa Tecla 2020 Ofici de Santa Tecla a la Catedral amb sorpresa final

La conselleria de Cultura de Tarragona nega les acusacions del PP sobre el cost de Santa Tecla

Els populars asseguren que l'equip de govern ha mentit | Fonts d'alcaldia mantenen que els consellers del PP no han sumat bé les despeses

En plena segona onada del coronavirus, cada dia que passa més difícil de surfejar, la classe política continua parlant d'altres temes. Aquest matí de dimecres, 28 d'octubre, el secretari d'Esports del govern català, Gerard Figueras, recuperava els Jocs Mediterranis i els definia com «un èxit». El grup municipal del  PP de Tarragona també s'ha despenjat amb una nota de premsa als mitjans sobre un tema fora de l'agenda mediàtica. 

El conseller popular José Luís Martín ha enviat un comunicat als mitjans de Tarragona assegurant que «l'alcalde  Ricomà va  mentir en el cost de les festes majors que va organitzar en plena pandèmia». Martín ha assegurat que «la celebració de les festes de Santa Tecla no només van suposar un risc pels tarragonins, ens van costar gairebé el mateix que en un any normal, més de 360.000 euros: gairebé el doble del que l'alcalde va comunicar».
 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els populars han recuperat unes imatges d'aglomeracions de persones a la plaça de la Font per Santa Tecla, imatges que va fer servir el canal de la Sexta per definir als assistents a l'acte com a «irresponsables», per continuar amb la seva càrrega contra l'equip de govern: «Ricomà no només ha aconseguit que Tarragona  aparegués a tot el país com la ciutat  més  irresponsable, també ens ha situat com la ciutat més insolidària. És una obscenitat assumir aquesta despesa en un context com l'actual, amb sectors tan castigats i abandonats per les diferents administracions, inclosa la municipal. Les míseres ajudes a l'hostaleria promeses ascendeixen a 40.000 euros, 10 vegades menys que el que ha destinat a festes».

«L'alcalde ni ha mentit ni ho farà mai»

La resposta de l'alcaldia tarragonina, cal recordar que el batlle Pau Ricomà també porta la cartera de Cultura, ha sigut igual de contundent. Fonts d'alcaldia han assegurat que «l'alcalde ni ha mentit ni ho farà mai».

«Som conscients que el PP els agrada moure’s en les acusacions constants, un estil de fer política que mai ha practicat l’alcalde de Tarragona ni quan era a l’oposició ni ara que governa a l’Ajuntament de Tarragona. El que molesta al PP és que les festes de Santa Tecla fossin un èxit dins un context que mai abans s’havia viscut. I precisament per aquesta excepcionalitat és que es van extremar les mesures de seguretat» han reblat des de la plaça de la Font.

I pel que fa al cost de les festes de Santa Tecla, fonts d'alcaldia han anat el detall: «Santa Tecla 2020 l'havien de poder gaudir tots els tarragonins i tarragonines i per aquest motiu era necessari un increment de peces de producció audiovisual, com els balls parlats. Aquests encàrrecs van suposar una despesa important, donada la seva qualitat i funció pública d'arribar a tots els públics de la manera més segura, des de casa».

«En aquest sentit», han afegit les fonts consultades, «sí que la previsió era de 200.000 euros com es va dir a la roda de premsa de presentació, però finalment va ser de 296.000 menys 13.000 euros de patrocinis. Molt lluny dels 360.000 euros que apunten els del PP, ja que hi sumen erròniament despeses que nosaltres mateixos els hi hem fet arribar quan ho han sol·licitat que corresponen a: infraestructures del teatre auditori del Camp de Mart comunes a tots els programes i amb pressupost fins al gener de 2021 i pagaments d'activitats com la Marató de Sang, que es va haver de llogar recinte firal i sumar-hi una sèrie de despeses afegides».

Per últim, des d'alcaldia han manifestat que «és molt trist  que el PP vulgui treure  rèdit polític de la pandèmia constantment».