Imatge dels procs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau

Els porcs vietnamites de SPiSP es reprodueixen i dupliquen la seva població

La població d'aquests animals ha passat en els últims mesos de 19 a 38 exemplars | L'ONG Nova Eucària demana a l'Ajuntament de Tarragona l'esterilització dels mascles i un tancat per controlar la colònia

La colònia de porcs vietnamites que viuen al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau s’ha reproduït en els últims temps i, ara mateix, ja està formada per 38 animals, duplicant el seu número, que fins ara era de dinou. El president de l’ONG Nova Eucària, Toni Teixidó, assenyala a TarragonaDigital que «38 són els que ha comptabilitzat la cuidadora, però en haver-hi moltes cries el número podria ser superior».

 

Teixidó explica que «hi ha molta consanguinitat i moltes de les cries no prosperen, però des que supervisem la colònia fa dos anys hem passat d’una parella de porcs vietnamites fins als 38 animals actuals».

 

El president de Nova Eucària afirma que «l’esterilització dels mascles per aturar la reproducció sense control, així com fer un tancament per tal de tenir controlada la colònia són prioritats i durant la campanya electoral tots els partits van signar el compromís perquè així fos». Tot i això, Teixidó lamenta que «ens hem reunit amb el nou equip de govern, però fa tres setmanes que no tenim cap comunicació», alhora que recorda que «hi ha un projecte dissenyat, només falta posar-hi els diners».

 

Els porcs vietnamites viuen al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. | Nova Eucària

 

Fa poc menys d’un any, es va organitzar una jornada d’esterilització dels mascles per part de l’entitat animalista, però des de l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona es va prohibir, amenaçant, segons l’associació, «amb l’aplicació de la Llei Mordassa».

 

L’Ajuntament de Tarragona ha explicat a aquesta redacció que segueixen treballant per donar solució a la problemàtica i que en unes setmanes esperen poder comunicar notícies al respecte. Segons ha pogut saber ‘Tarragona Digital’, la tinent d’alcalde de Benestar Animal, Carla Aguilar, es reunirà amb membres de l’ONG Nova Eucària pròximament.  

 

L'incendi del Camí de l'Àngel no afecta la colònia

L’incendi que es va produir aquest dilluns al Camí de l’Àngel, a tocar del Parc de la Muntanyeta, no va tenir afectació pels porcs vietnamites. Toni Teixidó explica que «en tot moment van estar controlats, encara que una mica nerviosos, segons ens va informar la cuidadora». El que sí es va produir aquest mateix dilluns, és la mort de la truja Marta, durant el part, i el rescat i posada en acollida d’una porca vietnamita abandonada perquè no havia aconseguit ser acceptada per la colònia.

 

 

La colònia del Parc de la Muntanyeta es va formar fa un parell d’anys i des de llavors no ha parat de créixer, fins a arribar als 38 membres actuals. En el seu dia, una botiga del barri de SPiSP venia aquests animals exòtics que es van posar molt de moda i molts d’ells van acabar abandonats al parc, ja que en un any i mig poden arribar als 90 quilos de pes.

 

Actualment, una cuidadora s’encarrega de portar-los menjar i aigua cada dia, amb l’ajuda de diverses persones voluntàries. Aquests voluntaris dediquen el seu temps i diners a protegir la colònia dels porcs vietnamites, amb el suport de Nova Eucària.  


Comentaris
maria
Com poden dir, els de Nova Eucaria, que "supervisem la colònia fa dos anys" si han duplicat la població ? No saben que lo fonamental és esterilitzar els animals? Si, a més, hi ha una persona que els alimenta, quan parlen de supervisió, a què fan referència? A mirar com passegen ? Aquesta Associació rep diners dels associats i subvencions, si aquest projecte fos tan important per a ells ja l'haguessin tirat endavant. Per Déu !!!
Josep
Fa poc menys d’un any, es va organitzar una jornada d’esterilització dels mascles per part de l’entitat animalista, però des de l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona es va prohibir, amenaçant, segons l’associació, «amb l’aplicació de la Llei Mordassa». Si l'Ajuntament no els deixa esterilitzar els mascles!!
Jonathan
Esta asociación solo busca generar problemas y que los ayuntamientos les den subvenciones. Desde el primer día se pudo solucionar el problema pero prefieren cronificar las situaciones y dar excusas que no se creen ni ellos. Es como Pacma, se van pasando el cargo de presidente entre el marido y la mujer, es su negocio. Es una lástima porque hay asociaciones que si que hacen muy buen trabajo y no van montando revuelos cada dos por tres en prensa para tener notoriedad.
Laura
¿por qué no se los comen? Así disminuiría la población de estos animales invasores.
Paco
Por curiosidad he mirado la web de Nova Eucaria y nada referido a los cerdos vietnamitas que tanto les preocupan. Trasnparencia cero sobre: que hacen, quienes son y de dónde sacan el dinero para financiarse. Ni un nombre del equipo con 20 años de experiencia, ni su CV, ... ni un triste teléfono de contacto. Parece una associación fantasma.