Inscripcions obertes per participar en la 3a PortAutors, la mostra musical de nous talents del territori

La convocatòria estarà oberta fins al pròxim 15 de setembre | Sis finalistes i tres premis, en la final que se celebrarà al mes de novembre
El període d’inscripció per al PortAutors 2020 estarà obert fins al pròxim 15 de setembre | Port de Tarragona

  

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona ha presentat la tercera edició de la mostra artística PortAutors, una iniciativa que es consolida amb aquest tercer certamen consecutiu. L'objectiu de la mostra és descobrir nous talents del nostre territori, donant a conèixer la seva obra i brindar als músics de noves oportunitats, ajudant-los a assolir nous públics amb un marc que acollir el seu treball de manera adequada.

Els autors i autores interessades a participar en aquest festival poden adreçar-se per correu electrònic a portautors@gmail.com o poden fer la seva inscripció a través del formulari en aquest enllaç. Les postulacions es poden fer fins al pròxim 15 de setembre, últim dia per omplir la sol·licitud. El concurs també és una manera d'oferir al públic noves propostes i la possibilitat de descobrir nous artistes en directe. Aquest 2020, l’espectacle final està previst per al dissabte 14 de novembre al Teatret del Serrallo, amb la presentació de les sis persones finalistes.

Qui poden ser els nous creadors i creadores?

A la convocatòria hi pot participar qualsevol persona interessada, major d’edat, amb independència de la seva nacionalitat i procedència sempre que no tingui cap contracte discogràfic en vigor. S'han de presentar tres temes propis que no hagin estat publicats ni editats per cap companyia discogràfica, les cançons que es presentin hauran de ser de l’autoria del concursant i estar interpretades pel mateix participant, podent-ho fer en qualsevol estil musical, instrumentació i llengua.

Un cop finalitzat el període d'inscripció, el jurat estarà format per professionals de les arts escèniques i de la indústria musical. Aquest seleccionarà a sis finalistes i quatre reserves, que participaran en l’enregistrament videogràfic de les seves cançons, una manera de disposar de material professional per a la seva promoció i la de la mostra.

Fase final: sis finalistes i tres premis

El dia 14 de novembre de 2020 -si les condicions ho permeten- es durà a terme la celebració de la final de PortAutors 2020. Els conceptes de valoració a tenir presents per part del jurat seràn: el text, la música, la veu i la presència escènica dels i les artistes finalistes que realitzaran fins a tres cançons, de les quals han presentat al concurs.

La decisió del jurat es farà pública el mateix dia del concurs i s'atorgaran tres premis. El primer, el «Premi del Jurat», que decidirà la persona guanyadora i li oferirà l’oportunitat de participar en cinc festivals del territori durant el 2021: el festival JaVeus, l’Altacústic, les festes de Santa Tecla, l’Accents i el mateix PortAutors.

Un segon premi, el «Premi del públic», el qual s’escollirà mitjançant la votació popular de forma telemàtica, unes setmanes abans de la mostra i entre els finalistes. Aquest premi es donarà a conèixer el mateix dia de la final del PortAutors i consistirà en obtenir material, cedit pels patrocinadors de la Mostra, d’enregistrament dissenyat per a la millora de la producció musical del guanyador o guanyadora.

Finalment, el tercer i últim premi, anomenat «Premi a l’artista local», triat també pel jurat, es lliurarà a la persona millor classificada entre les sis finalistes i que sigui de la província de Tarragona. El premi consistirà en la formació musical en un dels espais col·laboradors de la mostra PortAutors 2020.

Per a més informació, podeu consultar les bases legals completes en aquest enllaç. També podeu trobar tota la informació i actualització del procés del concurs, a través de la pàgina web del Port de Tarragona «El Teatret en marxa» i de les xarxes socials: @Portautors @elteatretdelserrallo.

"Indignant: Una tarragonina es queda amb milers d'euros de la seva tieta incapacitada" "Com apuntar-s'hi: Busquen famílies de Tarragona per a rodar un espot publicitari!"