El Port organitza aquest divendres una nova nit literària al Far de la Banya

Representants del teixit cultural de la ciutat s'encarregaran de la lectura de diversos textos
Imatge d'arxiu del Far de la Banya de Tarragona | TarragonaDigital.com

El Port de Tarragona recupera aquest divendres, 14 de juny, la nit literària al Far de la Banya amb el suport del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. A partir de les 22.00 hores, diverses personalitats rellevants del teixit cultural i social de la ciutat llegiran textos de Josep Pla, Baltasar Porcel o Marc Soler a l'esplanada del dic de Llevant de l'Autoritat Portuària, a tocar del far. En cas de pluja, l'activitat es traslladaria al Museu del Port, al Moll de Costa.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'objectiu de la iniciativa és picar l'ullet a la cultura local i agrupar entitats ben diverses amb una nit distesa a l'aire lliure on la literatura és la protagonista. En l'edició d'enguany, les personalitats que llegiran els textos seran el president del Port, Josep Maria Cruset, la rectora de la URV, María José Figueras, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i els presidents d'entitats com la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, la Cooperativa Obrera, l'Arxiu Històric o el Reial Club Nàutic.

 

De manera excepcional, els vehicles podran accedir a l'esplanada del Far de la Banya fins a les dotze de la nit

Es tracta de la setena edició de la nit literària tarragonina i, per tal de facilitar l'accés de tot el públic que hi vulgui assistir, de manera excepcional es permetrà l'accés de vehicles a la zona del Far de la Banya entre les 21.30 i les 24.00 hores de divendres. L'entrada és gratuïta per a tothom. A més, també està previst retre homenatge al pescador serrallenc Francesc Pedrol, un dels darrers tarragonins que va formar part de la coneguda 'Lleva del Biberó' i que va morir a principis d'any a l'edat de 98 anys.

 

Abans de la nit literària de divendres, està previst que aquest dijous, 13 de juny, s'entreguin els guardons del VI Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona amb un acte obert a les 19.00 hores a la sala de conferències de l'Autoritat Portuària. L'objectiu, de nou, és vincular la institució amb el món de la cultura i les lletres de Tarragona.

 

També et pot interessar