Imatge de la passarel·la del Miracle de Tarragona

El Port de Tarragona fa obres de millora a la passarel·la del Miracle

Les obres estan dividides en tres fases i s'allargaran un mes

El Port de Tarragona ha iniciat, aquest dilluns 15 de març, un procés de millora a la passarel·la del Miracle, que connecta la Baixada del Toro amb el passeig marítim de Rafael de Casanova i la platja. Les obres, amb un termini d’execució d’un mes  tenen un pressupost total de 39.500 euros (IVA exclòs).

Segons han informat responsables de la Direcció d'Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, aquestes millores consisteixen a fer un tractament al paviment de la passarel·la als tres trams. A causa de la climatologia i les condicions atmosfèriques i pel fet d'estar situada al costat del mar, el paviment ha patit desgast.

Les obres s'han dividit en tres fases, corresponents als tres trams diferenciats de la passarel·la. D'aquesta manera, només es tancarà el pas als vianants en aquell tram on s'estiguin duent a terme els treballs. La primera fase s'allargarà del 15 al 21 de març i correspon a la part sud de la infraestructura, que connecta amb l'estació de tren. Mentrestant, els ciutadans podran passejar per tota la infraestructura excepte per aquest tram. 

La segona fase, del 22 al 28 de març, els treballs seran a la part de la passarel·la que connecta amb la Baixada del Toro i el Balcó del Mediterrani. Aquesta romandrà tancada al públic, però el primer tram treballat a la primera fase ja estarà obert al públic.

Del dilluns 29 de març fins al dilluns 5 d’abril, festes de Setmana Santa, no hi haurà cap intervenció sobre la passera, i per tant estarà totalment oberta a la ciutadania. Les obres es reiniciaran del dimarts 6 d’abril  fins al 12 d’abril on la intervenció es durà a terme a la part central de la passarel·la. Concretament el tram que connecta amb el passeig marítim del Miracle. Així mteix, el tram 1 i 2 estaran oberts.

Cada tram de la infraestructura necessita un tractament específic tot i que en línies generals les obres de millora consisteixen a reparar les zones d’òxid o desenganxades, el poliment del paviment amb l’aplicació de resina i l’aplicació d’un segellat més ferm previ empolvorat d’un àrid especial.